Neda Ukraden: „Moje ljubavi su sad u srećnim brakovima, njihove žene znaju za mene“

Pjevačica je danas u jednom prestoničkom restoranu održala promociju knjige “Zora je svanula”, u kojoj je otkrila mnogo detalja iz svog života.

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda na našim prostorima Neda Ukraden, ima veoma bogatu biografiju, a za vrijeme pandemije koronavirusa je odlučila da napiše knjigu pod nazivom „Zora je svanula“.

Pjevačica je u knjizi otvorila dušu i napisala najsitnije detalje svog života za koje javnost nije imala prilike da čuje, a tokom današnje promocije Neda je sa suzama u očima govorila o svojim privatnim, kao i ljubavnim dešavanjima koje su obilježile njen život.
„Pisati o ljudima koji nisu živi je izuzetno teško, dok su bili živi bila je emocija drugačija, a sada to obavezuje na poštovanje, ali bez ozbira na sve, ja sam se od bivšeg supruga razvela nakon 15 godina, ali do kraja njegovog života smo osjećali maksimalno poštovanje. Što se tiče živih osoba, jako je delikatno pisati, ali prevashodno se vidi ljubav i tokom pisanja sam često i brisala i mijenjala, nije bilo lako jer sam odgovorna i savjesna. Plakala sam dok sam pisala o momentu iz Sarajeva. Kada sam otišla na turneju, nisam ni slutila da se neću vratiti. Kada sam došla na beogradski aerodrom odlagali su let i onda sam shvatila da je neka politička situacija, nisam ni slutila da više neću preći prag svog stana. Ta situacija kada stojim na aerodromu i ta karta nije povratna karta, to nije samo izgubljena karta, nego sam otišla iz tog života. To je bilo izuzetno teško, sve uspomene, dokumenti, priznanja, nagrade, lijepe slike, umjetničke i sve što sam skupljala je propalo i ostalo zauvijek izbrisano. Prije toga na par mjeseca sam proglašena kao najpopularnija Sarajevka i kada vidite to, a za par mjeseci nešto sasvim drugo“, kaže Neda i dodaje:

„Morala sam da izbrišem jedan dio života i jedan dio sebe, niko nije očekivao takvo zlo i od tada, pa do dana današnjeg, koji god potez da uradim mislila sam da je pogrešan. Svaka situacija koja nije izazvana nečim dovede čovjeka do filozofske situacije, da li je moguće da smo do juče živjeli normalno, pisali, pjevali, išli u kafane… Nije mi lako i sada dok pričam mi nije lako, vjerujem da ste i vi slušajući mene shvatili da nije samo tako da sam bila tamo i živjela i došla ovdje, to je nešto mnogo više. To ne može da se ispravi“, ispričala je Neda na početku, a priznala je i da je bilo trenutaka koji su joj bili toliko teški, da nije ni imala snage da piše o njima.

„Bilo je naravno“, rekla je pop zvijezda, a onda se obratila jednom od novinara:

„Jedan dečko je rekao da ja kada sam u Bosni pričam jekavski, a kada sam u Srbiji pričam ekavski, a ti si rekao: „Dobro, ona je takva“. Da li bi ti to rekao Selin Dion? Ona pjeva i na francuskom i na engleskom. Ja sam neko ko se sa velikim poštovanjem nosi sa svim, voljela sam sva mjesta u kojima sam živjela. Voljela sam sve, i mirise i ukuse i ljude, kada me neko pita zašto u Sarajevu pričam sarajevski, bolje da mi šamar opali. U svakom slučaju, to smatram velikim bogatstvom, ja sam jako popularna u Bugarskoj, Rumuniji, Sloveniji i trudim se da naučim nešto na njihovom jeziku i da vas pozdravim i kažem koliko sam srećna što me vole i što sam ja neko ko je ambasador svoje zemlje i što su oni došli meni da aplaudiraju. Nijedan segment svog života u Sarajevu ne bih dala ni za šta na svijetu, ja sam neko ko iz svega izvlači samo ljubav, otvoren sam za tuđe razmišljanje, kao što zavolim neko jelo ili mudrosti tako sam otvorena i za sve ostalo. Ja sam jako obrazovana, bila sam okružena ljudima koji su druge vjere i nikada nemojte da vrijeđate druge ljude.“

Na pitanje da li se plaši da će se neko od njenih kolega naljutiti što ih je spomenula u knjizi, rekla je:

„Neće, ja sam im ovom knjigom rekla koliko ih volim, koliko sam ih poštovala. Te moje ljubavne priče o kojima pričam su završene prije 30 godina, neki su u srećnim brakovima i ova knjiga ih ne može ugroziti, njihove žene to takođe znaju, nisu oni meni iz majčinog krila došli”, navodi “Nova.rs“.

Pjevačica je otkrila i kako je uspjela da od svog imena napravi brend.

„Ja sam imala jedan recept koga se i danas držim, mislim da sam original i da se moje pjesme prepoznaju gdje god da ih slušate. Nikada nisam kompozitoru rekla da napiše pjesmu kao neko drugi, nego sam oduvijek bila svoja“, kaže Neda, koja je otkrila i zašto su se završavale njene ljubavi:

„Nisam raskidala vezu jer volim biti slobodna, nego vjerovatno nešto nije valjalo. Sloboda je privilegija, mnogi bi da pobjegnu iz veze ali ne mogu, nešto ih veže. Ja sam ovo svjesno izabrala, kada sam u najboljim godinama, četrdesetim kada sam dočekala rat i tu silnu borbu, onda su ti neki prioriteti potisnuli moje želje i sada kada sam konačno sve izvela na put, konačno mogu da živim kako volim. Jako je teško naći nekoga ko će mene da isprati.“

Neda je pomenula i Sašu Popovića, sa kojim je prije tridesetak godina bila u vezi.

„To su momenti koje sam ja željela da zabilježim, on je čovjek koga sam ja potcijenila dok ga nisam upoznala, a kada sam ga upoznala, onda sam stekla drugo mišljenje. U ime lijepog sam to napisala.“

Da li ste razmišljali da snimite film i ko bi igrao vašu ulogu, bilo je jedno od pitanja za Nedu.

„Knjigu sam napisala jer je to trend i pojava, snimanja muzičkih filmova. Voljela bih da se snimi film na temu moje karijere, i ja sam htjela da se po knjizi vodi, a ne da neko izmišlja neke detalje što je jako moguće. Glumica bi bila Nina Badrić“, rekla je Ukradenova, koja će 10. novembra održati koncert u „MTS dvorani“:

„Jako sam srećna što pjevam tu, ja sam tu održala prvi solistički koncert, potrudiću se da to bude pravi muzički spektakl. Biće i glamurozne haljine i svega, to je scenska i umjetnička predstava i ljudi će uživati.“

 

 

Ostavite komentar: