Nebojša Ljubišić tužio Dragana Jovanovića: Ko je autor pjesme “Ružo rumena”

Glumac Nebojša Ljubišić tvrdi da autor čuvene pjesme “Ružo rumena” nije njegov kolega Dragan Gagi Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju, već on.

Ljubišić je za Nova.rs potvrdio da je protiv Jovanovića podnio i tužbu. Direktor Sokoja, Dejan Manojlović, potvrdio je da su Jovanoviću blokirane tantijeme (godišnje nadoknade za autorska prava) dok se sudski proces ne okonča.

“Advokat glumca Nebojše Ljubišića uputio je dopis Sokoju dana 30.7.2020. godine, u kome se navodi da osporava autorstvo glumcu Draganu Jovanoviću za pjesmu ‘Ružo rumena’ nad kompozicijom u potpunosti, a nad tekstom djelimično, a koju je glumac Dragan Jovanović Sokoju dana 05.03.2014. godine prijavio kao svoje autorsko djelo“, kaže za Nova.rs Dejan Manojlović, direktor Sokoja, te dodaje:

“U skladu sa aktima i procedurom, Sokoj je blokirao tantijeme za ovu numeru i pozvao lica u konfliktu da u roku od šest mjeseci međusobno riješe ovaj problem ili da Nebojša Ljubišić pokrene spor pred sudom. Od Advokatske kancelarije koja zastupa Ljubišića, Sokoj je dobio dokaz da je spor pokrenut, te blokada tantijema ostaje do pravnosnažnog okončanja sudskog spora, u kom će sud potvrditi ko je autor.“

Manojlović napominje da Sokoj u ovom slučaju zadržava pravo aposlutne neutralnosti sve dok sud ne donese konačnu odluku.

“Napominjemo da je Sokoj Organizacija muzičkih autora Srbije koja zastupa preko 12.000 domaćih autora i da poštujući sve autore, u ovakvim i sličnim slučajevima, zadržava pravo apsloutne neutralnosti do pravosnažnih odluka”, zaključuje on.

Podsjetimo, glumac Nebojša Ljubišić danas je potvrdio da je u sudskom procesu s Jovanovićem, ne želivši da iznosi detalje.

“Tačno je da smo u sudskom procesu. Stav advokatske kancelarije je da se za sada ne oglašavamo“, njegova je kratka izjava.

Ostavite komentar: