Ne vide ništa dobro: Ovo su rođeni pesimisti

Astrolozi su sastavili listu horoskopskih znakova za koje je svaka sitnica razlog za uznemiravanje. Međutim, oni ne očekuju ništa dobro od života – ne znaju kako da vide pozitivno, osim ako to posebno ne počnu da uče. 

Rak

Neočekivano, zar ne? Rak je najemotivniji znak zodijaka. Prema astrolozima, oni su veoma osjetljivi i brižni. U isto vrijeme, skloni su neraspoloženju, emocionalnoj reaktivnosti i nesigurnosti. Rakovi nisu u stanju da se odupru sopstvenim konfliktnim osjećanjima, pa njihova anksioznost može uticati na njihovo viđenje situacije. Razmišljajući o problemu, vjerovatnije je da će predvidjeti najtmurniji ishod nego prosperitetni, zamisliti najstrašnije posljedice. Ovo može biti dobro u okolnostima kada je od njih potrebno saosjećanje, ali katastrofalno kada je potreban zdrav razum za situaciju.

Jarac

Pod vladavinom Saturna, planete strukture i discipline, Jarac je pesimista, krut i neosjetljiv radoholičar. Barem tako misle astrolozi. Jarčevi mrze da odstupe od izabranog kursa – ova nevoljnost znači da rizike i “šta ako” vide bukvalno iza svakog ćoška. Dakle, improvizacija i spontanost nisu o njima. Ne očekujte da će biti iskreni prema vama i otkriti vam svoja prava osjećanja. Umjesto toga, veća je vjerovatnoća da će kritikovati i isključiti se od drugih. Uostalom, u svemu i od svakoga se može očekivati prljavi trik.

Škorpija

Ovo je šampion negativne percepcije svijeta. Kao i Jarci, svoje emocije drže za sebe. Škorpijama je obično teško da vjeruju drugima zbog ranjavanja iz prošlosti. Uvijek čekaju prljavi trik i krajnje pesimistički gledaju na svijet. Ne daj Bože da ih uvrijediš – tada će se njihova emocionalna napetost ispoljiti na najgori način. Škorpije imaju tendenciju da godinama zamjeraju i budu veoma osvetoljubive. Posesivni su, ljubomorni, vole da kontrolišu druge. Od njih je teško očekivati pozitivno.

Ostavite komentar: