Muke zbog žurke u Bijeljini: Kakva kazna prijeti starleti osumnjičenoj za organizovanje prostitucije

Protiv Tijane Maksimović (28), poznatije kao Tijana Ajfon, tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu zbog sumnje da je organizovala dvije djevojke iz Beograda da zajedno pružaju intimne usluge na privatnoj žurci u blizini Bijeljine.

“Da negdje radi društveno korisne poslove, to bi joj najteže palo. Tako nešto, uz humanitarni rad, možda bi dobro uticalo na nju i spasilo je iz lošeg miljea u koji je upala”, kaže Božidar Boža Spasić za Mondo, nekadašnji operativac službe državne bezbjednosti.

“Za ovo krivično djelo u našem zakonu zaprećena je kazna od dvije do šest godina zatvora. To će se desiti u slučaju da se dokaže da je ona zaista bila organizator i da su djevojke koje je dovela u Bijeljinu zaista radile za nju. Ipak, prema dosadašnjem iskustvu u ovoj oblasti, to najvjerovatnije nije slučaj. Da je ona zaista organizatorka i tako ‘moćna’ u tom svijetu kao što se predstavlja, one se ne bi prevozile čamcima preko Drine, kao što je bio slučaj te noći kada su uhapšene. Sve je podignuto na viši nivo od onog što zapravo jeste, a to je obična prostitucija bez ikakvog elitnog statusa. Tijana Ajfon je zapravo isto što i njene saputnice koje je povela, nema nikakav veći značaj od njih. Ne treba je kriminalizovati, stvarati od nje moćnog makroa, već je prekršajno osuditi za krivično djelo prostitucije. U tom slučaju, prekršajna kazna je do godinu dana zatvora. Prave organizatore koji stoje iza toga, zapravo treba krivično goniti”, rekao je kriminolog Zlatko Nikolić, piše Blic.Ostavite komentar: