Mogla bi završiti u zatvoru: Šakiri prijeti još jedno suđenje u Španiji

Španski tužilac je podnio drugi poreski zahtjev protiv kolumbijske pjevačice Šakire, optužujući je da je 2018. godine prevarila državu za 6,6 miliona evra.

Poznata kraljica latino popa već treba da ide na suđenje u novembru u Barseloni u slučaju koji se tiče neplaćanja poreza od 14,5 miliona evra za period 2012-14, prenio je Rojters.

Iako ona negira bilo kakvu krivicu, zbog toga bi mogla da bude osuđena na kaznu zatvora do osam godina.

Tužilac u novom predmetu navodi da 2018. godine Šakira nije prijavila, pored ostalog, profit od 12,5 miliona dolara kao avans za njenu svjetsku turneju “Еl Dorado”.

U to vrijeme živjela je u Barseloni sa Žerarom Pikeom, zvijezdom istoimenog kluba, sa njihovo dvoje d‌jece.

Tužioci tvrde da je boravila u Španiji i zato je bila obavezna da tamo plaća porez na svoje prihode, bez obzira na to gd‌je su zarađeni.

Umjesto toga, kažu, preusmjerila je novac na “kompanije sa sjedištem u zemljama sa niskim oporezivanjem”.

Šakira, koja je prodala milione ploča širom svijeta, optužena je da nije platila 5,4 miliona evra poreza na dohodak i računa se da duguje šest miliona nakon uzimanja u obzir obračunate kamate, ali i dobrovoljna plaćanja.

Ona je takođe optužena da je prevarila državu za 773.600 evra za porez na bogatstvo, što je rezultiralo dugom od 625.190 evra.

Šakirin pravni tim je saopštio je da ona nije dobila nijedno obavještenje o novom slučaju u Majamiju, gd‌je je sada smještena, prenosi Tan‌jug.

Njen tim fokusiran je na pripreme za suđenje za fiskalnu 2012-14, koje će početi 20. novembra.

Pjevačica je odbila dogovor sa tužiocima za pomenuti period, rekavši kako je uvjerena da se ponašala ispravno i transparentno od početka.

Ostavite komentar: