Mobi dik potkačio Lepu Brenu: Nisam navikao da idem u zatvor, ako ti jesi onda idi

Srđan Čolić, poznatiji kao osnivač i frontmen grupe “Mobi dik” u jednom intervjuu je progovorio o pjevačici koja je Marini Tucaković i Futi davala prasiće kako bi snimila ploču, o žestokoj svađi sa Lepom Brenom.

“Jedna pjevačica, koja je dosta poznata sad, kada je počinjala bila je jako mlada i molila je Marinu Tucaković i Futu da snimi ploču. Pošto ona nije imala para onda je njima donosila silne prasiće. Znam da je u to vrijeme bilo gomila prasetine kod Marine i Fute u kući, i mi smo to ždrali i ždrali. Bili su zaista ok oni, djevojka nije imala tad para, bila je jako talentovana i tako je snimila ploču za prasiće”, počinje priču Srđan, a onda nastavlja priču o Lepoj Breni i Džeju.

“Džeja sam upoznao 1990. On je bio talentovan i veseo. Stalno je đuskao i pjevao. Futi se to mnogo svidjelo. Džej je bio šibicar, došao sa ulice, bio skroz pozitivan i to je prenio na narod. Inače Džej je imao taj problem da teško pamti i brzo zaboravlja. Nije mogao da se skoncentriše. Bio je dosta muzikalan. A sa Brenom sam radio jedan album, ona je uvijek bila malo distancirana. Sjećam se, već sam imao grupu ‘Mobi Dik’ i putovali smo u inostranstvo na neku grupnu svirku. A nas su stalno miješali sa narodnjacima. Ali to je moralo tako da bude jer u inostranstvu gdje ima najviše para tu su pjevali narodnjaci. Bio je to veliki nastup poslije koga su nas isplaćivali u kešu. Kako su oni to skupili sa blagajne meni su dali par hiljada franaka. Pošto su se franci loše kotirali kod nas ja sam imao naviku da na aerodromu zamijenim te franke za marke”, priča Srđan.

Ispostavilo se, kaže, da je od tih svih franaka sto bilo lažno.

“I mene uhapse na aerodromu. Imao sam tu sreću jer nije bilo 500, jer za 500 dobiješ silne neke zabrane. Ali su me svakao jedno pola sata ispitivali. Oni ne razumiju engleski, ja ne razumijem njemački. To je trajalo dok nije došao moj drug koji je Švajcarac i koji im je objasnio da sam ja pjevao i da sam dobio bakšiš i da nisam imao način kako da provjerim da li je novčanica prava. Pustili su me pošto je bilo samo sto franaka u pitanju. U međuvremenu je avion trebalo da poleti i oni su me pustili bukvalno pet minuta pred polijetanje. U avionu je bila i Brena. I ona krene da se dere na mene kako ja kao izigravam neku zvijezdu. Pritom njen organizator mi je dao te lažne pare. Bio sam na ivici da joj svašta kažem. Samo sam joj rekao: ‘Ti da ćutiš molim te, tvoji organizatori dijele lažne pare. Ja nisam navikao da idem u zatvor, ako ti jesi onda ti idi’”, ispričo je Srđan za “Mondo”.

Ostavite komentar: