Mili o finalu “Zvezda Granda”: Bilo bi mi čak i krivo da je Isak pobijedio Mahira

Nekoliko dana nakon što je održano finale muzičkog takmičenja “Zvezde Granda, muzički producent Aleksandar Milić Mili ušao je u studio gdje već uveliko radi na prvim singlovima koje će snimiti kandidati koji su zauzeli prva četri mjesta u finalu.

Mili je ekipu Nove.rs ugostio u svom studiju na Dedinju i otkrio da će prve četri numere koje će snimiti Mahir, Isak, Valentina i Mite Stoilkov uskoro i objaviti, a da će pjesme ostalih kandidata svjetlost dana ugledati tek u septembru, kada je i planirao objavljivanje jednog zajedničkog albuma.

“Sada posao počinje, a album na kojem radimo je signal početka toga. Prve četri pjesme puštamo vrlo brzo i to će snimiti kandidati koji su zauzeli prva četri mjesta. Ono što je najljepše u svemu tome je što se desilo da su pobjednik i ostala tri mjesta zauzeli kandidati iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore“, otrkio je Mili i dodao:

“Zanimljivo je kod tog albuma skoro sve. Angažovani su najbolji tekstopisci i kompozitori Jelena Trifunović, Miloš Roganović, Baša… Započeli smo saradnju i sa grčkim kompozitorima, a oni su nam dali i neke pjesme koje još nisu objavljenje na njihovom tržištu.“

Mili ističe da je Mahir Mulalić zasluženo ovogodišnji pobjednik, te da bi mu bilo žao da je Isak pobijedio, jer kako kaže, Šabanović je već izgrađeno ime.

“Nisam razočaran, čak mi je jako drago što je Mahir pobijedio. On je doživio jako teške stvari tokom takmičenja, čak je i na dan finala bio na infuziji. Nekako se izborio i mislim da bi mi čak bilo i krivo da je Isak pobijedio“, iskren je Mili.

Kako kaže, njega, kao i cijelu produkciju „Grand“ očekuje veliki posao s obzirom na to da se za slijedeću sezonu prijavilo za sada više hiljada kandidata.

“Imamo nevjerovatan broj prijava, selekcija će stvarno biti jaka. Taj posao ćemo podijeliti Saša i ja između sebe jer je to jedan ogroman posao. Ne želimo da nekog dobrog kandidata propustimo. Očekujem nakon ove sezone da će sljedeća biti još luđa jer smo otvorili neki put, pa se sada prijavljuju čak i ljudi koji su mislili da se nikada neće prijaviti za Zvezde Granda, kao što je Isak to mislio pa vidite šta je napravio. Pozivam svakog ko ima osjećaj za performans i ko misli da sa svojim glasom može da da neku specifičnu emociju“, kaže Mili.

Ostavite komentar: