Manekenka progovorila o problemima s alkoholom: Nisam se mogla kontrolisati

Manekenka Bela Hadid objasnila je da je prestala piti nakon što joj je ljekar pokazao efekte alkohola na njen mozak te je kazala da se prilikom izlazaka teško mogla kontrolisati.

Odradila sam svoj dio s pićem rekla je Hadid, koja je prije šest mjeseci odlučila da odustane od alkohola.

“Voljela sam alkohol i došlo je do tačke kada sam čak počela da otkazujem noćne izlaske za koje sam se osjećala kao da neću moći da se kontrolišem”, pojasnila je.

Postala je suosnivač i partner brenda bezalkoholnih pića Kin u septembru nakon što je otkrila da pomaže njenoj anksioznosti i umoru od stalnih putovanja.

-Ne osjećam potrebu da pijem alkohol jer znam kako će to uticati na mene u tri sata ujutro kada se probudim sa užasnom anksioznošću razmišljajući o nekoj stvari koju sam rekla prije pet godina kada sam završila srednju školu – rekla je Hadid.

Pojasnila je kako postoji “beskrajni efekat bola i stresa zbog onih nekoliko pića koja nisu baš mnogo doprinijela”.

Hadid je ranije otvoreno govorila o svom mentalnom zdravlju te je u novembru objavila fotografije na kojima plače.

-Društveni mediji nisu stvarni. Za sve koji se bore, molimo da to zapamtite – napisala je ona.

-Samopomoć i mentalna bolest nije linearna i skoro je kao tobogan prepreka… ima svoje uspone i padove, i strane. Ali želim da znate, uvijek ima svjetla na kraju tunela, a rollercoaster se uvijek potpuno zaustavi u nekom trenutku – kazala je tom prilikom.

Manekenka je ranije bila uhapšena i optužena za vožnju u alkoholisanom stanju 2014. godine, zbog čega je dobila šest mjeseci uslovne kazne, 25 sati društveno korisnog rada i 20 sati sastanaka anonimnih alkoholičara, uz oduzimanje vozačke na godinu dana, prenosi Kliks.

Ostavite komentar: