Lukas spreman za ludu noć: Za doček ću pjevati u crvenim tangicama

Aca Lukas je spreman za nastup za doček Nove godine, iako je do tog datuma ostalo više od mjesec dana.

On je održao konferenciju povodom novogodišnjeg koncerta.

U medijima se stalno piše da pjevači uzimaju enormne cifre za doček Nove godine i da su honorari tada veći za tri – četiri puta nego obično. Šta je istina?

Nije. Tad su honorari veći 30 do 40 puta mojim kolegama. Meni tri – četiri puta. Ne znam koliko uzimaju drugi. Ja ne uzimam koliko zaradim, ne uzimam nikom ništa. Pjevači koji najmanje zarađuju imaju više nego obični ljudi. Ne treba pjevači da traže pomoć, već da daju pomoć drugima, kao što sam ja radio dok je bila korona.

Na tvom koncertu u Areni imali smo prilike da u javnosti prvi put vidimo tvoju majku. Kako je reagovala na medijsku pažnju?

Prije biste uspjeli da snimite onog crnog pantera nego moju majku, ali eto, desilo se… Ona dolazi stalno na moje koncerte, ali ste je sada prvi put snimili i popričali sa njom. Bila je šokirana poslije razgovora sa medijima, nije znala šta da kaže.

Dio koncerta posvetio si pokojnom Džeju.

Da, imao sam strašnu emociju. Njega sam mnogo volio i sad ga i dalje mnogo volim, iako nije sa nama. On je meni značio mnogo u životu, kao čovjek iz Beograda, bio je idol mnogih generacija. Prema njemu sam usmjeravao svoju karijeru i uvijek me je podržavao. Mnogi sa estrade su ga pred kraj izdali.

Kolege te ipak nisu podržale. Nismo nikog vidjeli u Areni.

Ja koncert ne pravim za kolege, već za svoju publiku. Kad me zovu za karte, kažem im da ima – na blagajni. To je princip, nisam stipsa. Mojim kolegama se nijedna pjesma ne sviđa. Sujeta je bolest, to je virus u svakom čovjeku. Nikad neće biti zadovoljni. Nisu došli jer im je glupo da gledaju ono što oni ne mogu da naprave.

Po čemu će se tvoj nastup razlikovati od ostalih?

Po tome što ću pjevati u crvenim tangama!

Imaš li sada partnerku?

Nemam. Do kraja života ću spavati sam, prenosi express/pinkrs.

Ostavite komentar: