Kraljica narodne muzike Lepa Lukić o životu i karijeri: Mislim da nikada neću umrijeti

Mnogi pjevači ostavili su pečat u vremenu, ali nijedna pjevačica u Srbiji nije ga utisnula toliko snažno kao kraljica narodne muzike Lepa Lukić, čija karijera traje već 60 godina.

Lepa je u emisiji „Pečat u vremenu”, koja se emituje četvrtkom u 20 sati i nedjeljom u 11 sati na Toxic folk TV, bila iskrena i emotivna kao nikada do sada, a početku razgovora, Lepa (81) je otkrila tajnu svoje mladolikosti:

“Ništa ne radim, svi se čude. Uvijek odgovorim: Ja idem u rikverc! Umjesto da starim, ja izgledam sve mlađe. Zdrava sam, nikad nisam imala temperaturu.”

Kada si bila mlada, nisi vjerovala da je visina tvoja prednost?

“Mislila sam da je to ružno. Krila sam vrat rolkama, prste sam krila. Tereza Kesovija me je izliječila od tog kompleksa. Ona kaže: „Ruke gore!”, a ja sve uz tijelo, kao da su prišivene, i ona: „Lepa, ruke gore, ruke gore! Imaš mnogo lijepe ruke, duge prste. Ne smiješ da ih kriješ”, a ja: „Jao, ja sve mislim da ne valja” i kaže ona: „Ma kakvi ne valja, to je mnogo dobro” i rolku je svaku uzela i pocjepala”, rekla je.

Brat ti je branio da pjevaš?

“Znala sam da ću dobiti batine, ali morala sam da idem jer je to u meni čučalo, bila sam svjesna da znam da pjevam. Išla sam na sve audicije, svuda sam bila primljena i tražim potvrdu da sam primljena, da me brat ne bije, nije puno, malo šamara. On je mislio da ću da postanem skitnica, da ću po kafanama da pevam, da će da me maltretiraju pijanci, a poslije je govorio: „Da sam znao da ćeš ovo da postaneš, ne bih ti branio, nisam lud”. Poslije sam se ja njemu dodvoravala, davala sam mu pare. Da mi oprosti što ga nisam slušala i da mu dokažem da sam bila u pravu”, iskrena je Lepa.

Snimila si film i „Bog stvori kafansku pjevačicu” 1972. Kako je izgledalo raditi sa Batom Živojinovićem, Pavlom Vuisićem, Verom Čukić?

“Vera mi je čestitala, rekla mi je: „Jao Lepa, ti ćeš mene prevazići, toliko lepo glumiš”, ja joj kažem: „Pa ajde i ti mene prevaziđi u pesmi”, bilo mi je drago što je to rekla. Joca Živanović mi je ponudio tu ulogu, da igram pevačicu pijanicu koja peva u jednom restoranu i koja se odala piću. Snimalo se u nekoj sobi sa starim lavaboom, Vera posle došla, ona ne pije, a ja je u filmu teram da popije jer sam ja pijana, kažem „Je*eš život bez rakije”.

Ona se udaje za Batu, a ja ostajem sama. Nije trebalo da plačem, ali kad je ona odlazila i pozdravila se sa mnom, i ja plačem, suza suzu stiže, zamislila sam kao da je stvarno. Propašću, ostajem sama, ona se udaje, a ja sam se odala piću. Joca mi rekao da ne plačem, a kad sam počela da plačem, kaže on: „To, to, Lepa! Odlična si!”. Tozovac je tu isto glumio, ja sam imala treću ulogu. Mislim da nisu nas uzeli što smo bolji glumci od glumaca, ja imam talenta, ali oni su normalno bolji, veći i poznati, ali uzeli su da bude komercijalan film. „Skupljači perja” i „Bog stvori kafansku pevačicu” su najbolje prošli te godine. Mnogo su me dobro prihvatili i pohvalili me. Bata je toliko lijepo odigrao sa mnom tu ulogu.

Umiru i mladi, kamoli oni što imaju već godina. Mislim da ja nikada neću da umrem, ne mogu da shvatim da ću da umrem, iako se niko nije rodio, a da nije umro. Nikada ne razmišljam uopšte o tome, mislim pozitivno. Navikla sam cijeli život da putujem, da radim. U kući sve radim, kuvam, u manjoj šerpici za sebe, spremam kuću, imam veliki stan. Sve to treba raditi, ali ja se tako razgibam, održavam kuću, zovem jednom mkesečno ženu da mi napravi veliko spremanje, ja to poslije održavam. U Žarkovu, gdje živim, fale mi kamioni, tramvaji, bila sam 35 godina u Cara Dušana. Preselila sam se kada je moja majka došla kod mene jer ona nije mogla da podnese te tramvaje, pa se posle ljutila što sam prodala stan i uzela u Žarkovu. Volim da se uvijek nešto dešava, ne mogu da se vežem samo za kuću”, priča.

Da li je učešće u rijalitijima upravo to?

“Tačno to, ne volim samoću i tišinu. Znam da me narod voli, jer me ne bi uzimali pet-šest puta, za moje lijepe oči. Da nemaju gledanost, normalno je da me ne bi zvali. Ne idem na 10 mjeseci, odem na dva mjeseca i bude mi lijepo, imaju gledanost i meni je lijepo, zabavim se tamo, ne takmičim se. Ne mogu da se vežem samo za kuću. Da imam unuke, imala bih zabavu”, rekla je, prenosi Blic.

Ostavite komentar: