“Kralj od čovjeka”: Karleuša otkrila koliki je bakšiš dobila od poznatog pjevača

Jelena Karleuša nikada nije krila da je u vrijeme inflacije dijelila istu sudbinu sa svojim sugrađanima.

U nekoliko intervjua, Jelena je govorila kako joj je mama Divna u to vrijeme radila kao radio voditelj i bila jedna od omiljenih voditelja u državi, ali je njena plata bila 2 marke, zbog čega su teško živjele i jedva sklapale kraj s krajem.

S obzirom da je bila veoma popularna, Divna je bila prijatelj sa mnogim pjevačima, a jedan od njih je bio i Jašar Ahmedovski, koji je bio njihov kućni prijatelj. Jašar je nedavno gostovao u emisiji “Pečat u vremenu”, koju uređuje i vodi novinar Goran Jovanović i tom prilikom otkrio da je jednom čuo kako Jelena svira flautu.

“Stvarno je lijepo svirala. I sad moram da kupim čokoladu, ja sam dao neke parice. Drago mi je da je Jelena uspjela u svojoj karijeri”, otkrio je Jašar u emisiji.

Na svom Instagram profilu je objavila tri snimka i u opisu istih napisala: “Ovaj kralj od čovjeka mi je dao 500 maraka tada. U tom momentu plata moje mame je bila dvije marke i jako smo teško živjele! Tako da je moj prvi muzički honorar bio sa 10 godina, za sviranje pjesme “Jagnje moje malo”. Hvala Jašaru i hvala Goranu za ovaj intervju”, prenosi Srbijadanas.

Ostavite komentar: