Kralj Čarls odao priznanje srpskoj modnoj kreatorki Roksandi Ilinčić

Britanski kralj Čarls odao je priznanje srpskoj modnoj kreatorki Roksnadi Ilinčić i novinarki Ani Vintur za zasluge u modnoj industriji.

Kako prenosi portal Vumen Vears Dejli (Women Wears Daily), kralj je povodom svog prvog zvaničnog rođendana, pored njih odao počast i drugim javnim ličnostima iz svijeta umjetnosti, uključujući pjesnike Martina Ejmisa, Ijana Makjuana i Bena Okrija.

Vinturova je nosilac titule dame i posjeduje Orden Britanskog carstva, a počast koju joj je dodelio Čarls smatra se velikim priznanjem, te se ona tako našla u grupi ljudi kao što su i Elton Džon i Pol Mekartni.

Portal navodi da je odavanje počasti povodom kraljevog rođendana rezervisano za one ”koji su dali veliki doprinos umjetnosti, nauci, medicini ili vladi u dugom vremenskom periodu”.

Roksanda Ilinčić je postala član Ordena Britanskog carstva, takođe za zasluge u modi.

Srpska dizajnerka je stalna učesnica Londonske nedjelje mode i poznata je po svojim dramatičnim bojama, siluetama koje crpe inspiraciju iz sveta umetnosti, plesa i pozorišta. Živi u Londonu, studirala je arhitekturu i primenjenu umjetnost na fakultetu u Beogradu. Preselila se u London krajem devedesetih da bi magistrirala na Central Sent Martins koledžu.

Roksanda Ilinčić jedna je od najuticajnijih modnih kreatorki na svijetu već 20 godina. Svoju prvu kolekciju je predstavila na Nedjelji mode u Londonu, 2005. godine, nakon čega je nastavila da osvaja modne vrhove. Prošle godine je dizajnirala kostime za igrače Kraljevskog baleta u Kraljevskoj operi.

Njene kreacije nosile su najuticajnije svetske ličnosti, kao što su Mišel Obama, Kejt Midlton, Lejdi Gaga, Penelope Kruz, Megan Markl, Kejt Blanšet…Nedavno je ovu listu dopinila i Bijons koja se, na koncertu u Londonu u okviru svoje Renesans turneje, pojavila u veličanstvenoj haljini srpske dizajnerke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roksanda (@roksandailincic)

 

 

Ostavite komentar: