Korona udarila na pjevače! Ivana Peters: “Nemam od čega da živim”

Od samog početka proglašenja pandemije korona virusa, pripadnici srpske estradne scene sve češće javno pričaju da smatraju da su upravo oni u najvećem finansijskom problemu jer su, kako kažu, jedini koji nemaju nijedan drugi zanat u rukama.

Nakon što se javno oglasila Goca Tržan i rekla da pjevači i muzičari nemaju od čega da žive, a da se mnogi slade “njihovoj propasti”, Ivana Peters za Blic objašnjava da je i ona u veoma teškoj sitauciji u kojoj je.

“To je jedini prihod koji imam u životu. Ništa drugo ne radim. Samo sam pjevač. Hranim sebe i svoje dijete i članove porodice kojima treba da pomognem. Nedostaje mi i posao kojim se bavim jer je to moja ljubav. Potpuno sam izgubila sebe i ne znam šta ću da radim ako ne budem našla neki način da zaradim novac na drugi način”, priča Ivana.

Dodaje da su u najvećem problemu oni koji nisu velike zvijezde.

“Sve ovo što nam se dešava najviše utiče na muzičare koji nisu mega zvijezde, zvijezde folk muzike, i nemaju karijeru dugu pedeset godina kao što su Zdravko Čolić, Lepa Brena. Ja stvarno nisam uspjela da u životu steknem koliko oni. Bavila sam se nekom muzikom koja mene podizala, mislila sam da doprinosim domaćoj muzičkoj sceni sa kvalitetnom muzikom. Ne želim da se sada osjećam krivom zbog toga što se ne bavim nekom lakšom muzikom ili komercijalnijom. Sve nas je sada zadesila ista stvar, s tim što neki uz mjere zaštite mogu da rade…doktori, zubari, frizeri”, dodala je Ivana.

Ivana ističe da nisu tačni navodi tviteraša da pevači zarađuju na hiljade i hiljade evra.

“To nije tačno. Ne zarađuju svi toliko. Nisu svi velike zvijezde. To mora da se shvati. Nemaju svi iste prihode. Ne vrednuju se svi muzičari isto”, rekla je ona.

Ostavite komentar: