Kontroverzna kampanja: Raskinuta saradnja između Balenciage i Kim Kardašijan

Nakon što je luksuzna modna kuća “Balenciaga” zgrozila javnost novom kampanjom, Kim Kardašijan, ambasadorka brenda, raskinula je saradnju u 2023. godini.

Ponudu za saradnju sljedeće godine, kako piše “TMZ”, Kim je dobila prije objavljivanja fotografija “Balenciagine” kontroverzne kampanje, ali ju je sada odbacila. Kardašijan je navodno otpisala i nekoliko modnih kombinacija brenda koje je planirala nositi na predstojeće događaje te je sada je u potrazi za novim dizajnerima s kojima će sklopiti saradnju.

Kim se prije nekoliko dana oglasila oko kontroverzne kampanje modnog brenda te rekla da je potresena uznemirujućim slikama kampanje.

“Ćutala sam proteklih nekoliko dana, ne zato što nisam bila zgrožena ili ogorčena nedavnom ‘Balenciaginom’ kampanjom, već zato što sam željela imati priliku razgovarati s njihovim timom kako bih shvatila kako se to moglo dogoditi.

“Kao majka četvero djece, potresle su me uznemirujuće fotografije. Sigurnost djece mora se uvažavati s najvećim poštovanjem i bilo kakvi pokušaji normalizacije zlostavljanje djece bilo koje vrste ne bi trebali imati mjesta u našem društvu. Tačka” napisala je Kardašijan na svom Facebooku prije nekoliko dana.

Potom je dodala:

“Cijenim ‘Balenciagino’ uklanjanje kampanje i izvinjenje. U razgovoru s njima vjerujem da shvataju ozbiljnost problema i da će preduzeti potrebne mjere da se to više nikad ne ponovi. Što se tiče moje budućnosti s ‘Balenciagom’, trenutno preispitujem svoj odnos s brendom, temeljeći ga na njihovoj spremnosti da prihvate odgovornost za nešto što se uopšte nije smjelo dogoditi i radnjama koje očekujem da preduzmu kako bi zaštitili djecu” zaključila je rijaliti zvijezda.

Ostavite komentar: