Kim Kardašijan postala milijarderka

Forbes je danas objavio godišnju listu svjetskih milijardera, a prvi put na njoj se našla i slavna Kim Kardašijan. Oni pišu i kako su joj njene kozmetičke firme KKW Beauty i Skims pomogle da se nađe na toj prestižnoj listi.

KKW Beauty Kim je pokrenula 2017. godine, a firma Coty kupila je lani 20% udjela njene kozmetičke linije ugovorom za koji se procjenjuje da je bio težak oko milijardu dolara. Forbes kaže kako njen udio u firmi sad vrijedi oko 500 miliona dolara.

Forbes navodi kako Kim ima udjele i u brojnim drugim privatnim firmama i iako tačne brojke nisu objavljene, izvor tvrdi da je ukupno teška više od milijardu dolara. Kim ima i druge investicije, uključujući i brojne nekretnine, a ugovor je potpisala i sa streaming servisom Hulu. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je na Instagramu prati više od 213 miliona ljudi, prenosi Index.hr.

Nije prvi put da Forbes piše o porodice Kardašijan. Lani su Kylie Jenner prozvali najmlađom samoostvarenom milijarderkom, no kasnije su joj tu titulu oduzeli.

U posljednje vrijeme tabloidi sve više pišu o problemima u braku Kim Kardašijan i muzičara Kanje Vesta, koji zasad navodno još uvijek nije predao papire za razvod.

 

 

Ostavite komentar: