Jedina poznata srpska loto milionerka: Razvela se, posvađala s porodicom, pa uhapšena

Jedina srpska loto milionerka koja je javnosti priznala da je dobila sedmicu zove se Irena Matejić, ima 47 godina i iz Mladenovca je.

Nakon što je 2011. godine osvojila dva miliona evra pogodivši dobitnu kombinaciju, Irena se razvela, a zbog novca se posvađala sa porodicom. Nastavila je da igra loto i u januaru 2019. godine nedostajao joj je jedan broj da osvoji premiju od 6.050.000 evra.

Voljela bi da opet dobije sedmicu, jer bi tada ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Milione bi u tom slučaju dala u humanitarne svrhe, crkvi i djeci u Zvečanskoj, pričala je svojevremeno.

Shvatila gdje griješi

Irena slobodno vrijeme uglavnom provodi na putovanjima, živi sa ćerkom, a radi u agenciji koja se bavi prodajom apartmana. Poslije svega preživljenog sve uvjerava da novac ne može da riješi probleme u životu.

“Pare ne mogu da kupe sreću. Koliko god novca da dobitnik pokloni porodici i prijateljima niko nikada nije zadovoljan onim što mu date. Jer ljudi očekuju od vas da im novcem rijješite sve probleme. Ja sam i pre lotoa imala jako aktivan život, ali očigledno nisam uspjela da shvatim neke stvari na vreme, ali nikada nije kasno. Sad znam gde sam grešila”, rekla je jednom prilikom Irena.

Imala priliku da opet osvoji sedmicu

Uprkos tome što je dobila dovoljno novca da se obezbijedi za cijeli život, ova neobična žena je nastavila da igra loto.

“Zamislite, umalo sam ponovo dobila sedmicu. I to rekordnu od šest miliona evra. Imala sam sve brojeve koji su izvučeni, samo je kod mene na listiću umjesto desetke bila osmica. To mi je donijelo šesticu, ali ona nije bila velika i iznosila je 85.546 dinara, jer ju je pogodilo 50 igrača. Bez obzira na to nastaviću da popunjavam lisitiće i da pokušavam da budem prva u istorji srpskog lotoa, koja je dobila “dvije sedmice”. Obećala sam da ću ako se to bude dogodilo, sav novac od premije dati crkvi i djeci bez roditelja u Zvečanskoj, a za sebe neću zadržati ni dinara. Biću zadovoljna ulaskom u Ginisovu knjigu rekorda”, našalila se Matejićeva.

“Otkrili su me jer sam se previše radovala”

Irena navodi da nikada nije željela da javnost sazna da je dobila sedmicu na lotou, već je otkriveno pošto nije mogla da sakrije radost.

“Sve što se tiče te sedmice se dogodilo slučajno. Prvo dobitak, a potom to da me otkriju, samo zato što sam se glasno radovala. Ja nikada nisam željela da cijela Srbija zna da sam dobila milione na lotou. Zbog toga sada iako sam širokom auditorijumu poznata kao dobitnica loto sedmice ne volim da pričam o tome. Veliki broj medija mi je tražio intervjue, ali kao što ste vidjeli, prethodnih godina se nisam pojvaljivala u javnosti i ne planiram da se eksponiram u buduće”,zaključila je Irena.

Privedena zbog incidenta u auto-servisu

Loto milionerka Irena Matejić, uhapšena je 2016. godine i protiv nje je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je pokušala da zapali auto-radionicu Milana Gavrilovića nakon što joj je on skinuo sva četiri točka sa automobila i nije želio nedjeljama da ih vrati.

Ona je tada tvrdila da je žrtva manipulacije i laži majstora, koji je hteo da je pokrade, prenosi Kurir.rs/Blic.

“Šteta je procenjena na 12.000 evra, ali mi je Gavra obećavao da će mi srediti automobil za mnogo manje para. Međutim, od tada nije uradio ništa. Stalno su mu, kao falili neki delovi. Čak mi je predlagao da nađe neki ukradeni automobil pa da ga prepakuje. Na kraju je taj automobil završio kod jednog autolimara u Mladenovcu, kome je Gavra ostao dužan za aparat za autodijagnostiku. U zalog za to je, kod tog čoveka ostavio moj automobil. Tek pre mesec i po dana, i to uz silno preganjanje sam uspela da uzmem svoj automobil. Naravno, nije ga ni popravio”, navela je tada loto dobitnica.

Irena je tada otišla u njegov servis, polila automobile benzinom i pretila da će ih zapaliti, nakon čega je bila uhapšena.

Ostavite komentar: