Jana šokirala: Sa 13 godina sam pjevala po kafanama, roditelji su me natjerali

Jana Todorović važi za kraljicu bakšiša, a sada je otkrila da je prve muzičke korake napravila u kafani i to kada je imala samo 13 godina.

Osim toga, Jana je ispričala da kao djevojčica nije maštala da se bavi pjevanjem, već da su je roditelji na to natjerali.

“Rođena sam na Kosovu. Živjela sam na selu do 23. godine, pa sam kasnije upoznala supruga Ivana. Počela sam da pjevam sa 13 godina. Imala sam bezbrižno djetinjstvo, naši roditelji su nas učili da budemo samo dobra, vaspitana djeca. Nije bilo lako u to vrijeme… Išla sam iz sela 15 kilometara do srednje škole, pohađala sam muzičku školu i hor. Roditelji su me uvijek upozoravali da vodim računa i sa kim ću da razgovaram. Bilo je provokacija, a baš u vrijeme kada su počele najveće demonstracije, pjevala sam u horu u kojem je bilo 100 ljudi. Pjevalo se i na albanskom i srpskom, tako je i profesorica pričala. Mi smo gledali naša posla, da ne izazivamo problem”, rekla je Jana i otkrila da nije željela da se bavi pjevanjem.

“Bila sam solidan đak, a uprkos tome što sam u kafani od 13. godine, uspjela sam da završim školu. Nisam htjela da se bavim pjevanjem već su me roditelji natjerali. Počela sam da pjevušim sa bratom, a moji roditelji su osjetili da sam muzikalna. Počeli smo da pjevamo po kafanama, a na prvom nastupu sam nosila bijeli šešir. Gosti su me dočekali srdačno, a ja sam im okrenula leđa i zapjevala ‘Što me pitaš kako živim’. Svi su bili zadovoljni i od tog dana nisam izašla iz kafane”, ispričala je Jana.

Kako je rekla svi su bili u čudu jer im nije bilo jasno kako je žensko dijete tako rano ušlo u kafanu.

“Nisam to tada razumjela, ali mojih roditeljima nije bilo lako. Tata nas je vozio na sve nastupe, a ja nisam znala kolike sam honorare dobijala. Možda oko 10 maraka, to je danas pet evra. Mada, meni je bilo dovoljno kada mi tata da novac za jednu pljeskavicu”, ispričala je Jana za Kurir.

Ostavite komentar: