Intuitivni i osjetljivi rakovi: Može biti sve što želi!

Četvrti znak zodijaka Rak u isto vrijeme je i prvi vodeni znak kojim vlada Mjesec. Ova planeta obdarila je pripadnike ovog horoskopskog znaka izvrsnom intuicijom i maštom. Rođeni u znaku Raka sa dubokim poštovanjem vole svoju kuću – dom. Sve se vrti oko toga. Izuzetnu pažnju posvjećuju komforu svog doma.

Pravi su domaćini i uživaju da vode računa o drugima. Rakovi će sigurno biti veoma srećni ako je njihov dom harmoničan i spokojan. Sa velikim žarom su posvećeni tradiciji i izuzetno drže do porodičnih fotografija. Takođe, velike su patriote sa istaknutom zastavom gde god je to moguće. Njihova dobra memorija je osnova za sve priče tokom druženja i nemojte se iznenaditi ako tom prilikom pokažu i svoje emocije.

Element vladalac Rakovima je Voda. Simbolično, ovi ljudi imaju stalnu potrebu da primaju i daju. Oni  uživaju u razmjeni emocija. Potrebna im je sigurnost i ljubav da sa njima obaviju svoje voljeno okruženje. Voda ih naprosto transformiše, posebno pri mjesečini. Tada se oni oslobađaju svojih stega i postaju magični. Voda ih pokreće.

Jedna od najčešće pominjanih pozitivnih karakteristika Rakova jeste njihovo fantastično poznavanje i poistovećivanje sa prirodom. Uopšteno govoreći, oni su pravi ljubitelji prirode. Sami tim, Rakovi su odlični poznavaoci različitih ljudskih karakteristika. Oni nikada neće namjerno nekoga povrijediti. Obično su veoma ljubazni i brižni – uvijek daju sve što mogu drugima!

Ponekad (zaista vrlo rijetko) Rakovi mogu teško da se izbore sa životnim poteškoćama. To im dijeluje previše i tada postaju stidljivi i naporni. Kada im se desi neka neprijatna stvar u stanju su da slegnu ramenima i kažu: “Šta bude biće!”. Mogu biti fanatično opsjednuti greškama. Nekultivisani Rakovi mogu biti i lijeni, bez ambicija.

Ostavite komentar: