Ilon Mask damantovao da je seksualno uznemiravao stjuardesu

Američki multimilijarder Elon Musk demantovao je tvrdnje u novinskom izvještaju da je seksualno uznemiravao stjuardesu u privatnom avionu 2016. godine, nazivajući optužbe “potpuno neistinitim”.

U izvještaju objavljenom na novinskom sajtu Biznis Insajder, navodi se da je kompanija Spejs Iks koju je osnovao Musk, platila 250.000 dolara (200.000 funti) jednoj ženi zaposlenoj u kompaniji, nakon postignute nagodbe za otpremninu poslije tužbe za seksualno uznemiravanje podignute protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu, prenosi londonski Gardijan.

U izvještaju Biznis Insajdera se navodi da je žena, koja je radila kao kabinska poslužiteljka u korporativnom mlaznom avionu kompanije Spejs Iks, optužila Maska da joj je pokazao svoj polni organ u erekciji, da joj je bez njenog pristanka dodirivao noge i ponudio da joj kupi konja ako mu obavi erotsku masažu.

Mask, koji je i izvršni direktor kompanije Tesla i čovjek čije bogatstvo se procjenjuje na 212 milijardi dolara, rekao je grupi od skoro 100 miliona svojih pratilaca na Tviteru da su optužbe protiv njega “potpuno netačne”.

Gardijan nije uspio da provjeri tačnost navoda objavljenih u Biznis Insajderu, a kompanija Spejs Iks je zamoljena za komentar.

 

 

Ostavite komentar: