Horoskop: Evo koja planeta vlada vašim znakom

Planete kruže i pomjeraju se ali one utiču na znake Zodijaka, a na ljude utiču u odnosu na njihovu poziciju. Svaki znak ima svog vladara, koji vašu ličnost usmjerava i ukazuje na područje života na koje ste najviše fokusirani.

Pronađite svoju planetu, koja vlada vašim horoskopskim znakom i otkrijte nešto novo o sebi.

Ovan – Mars

Ovnom vlada crveni Mars koji je aktivan, atraktivan, odlučan, onaj koji pokreće stvari. Baš kao i Ovnovi. Treba mu dvije godine da obiđe krug Zodijaka i dođe na isto mjesto. To su faze obnove energije i onda opet počinje nova faza. Ovnovi jače reaguju na tranzite Marsa.

Bik – Venera

Skupljanje, građenje, oplođivanje, ali sve prizemljeno, to je suština zemljane Venere koja vlada Bikom. Sklon je hedonizmu i uživanju u nečemu opipljivom. Venerin ciklus je sličan Suncu i traje jednu godinu pa onda kreće ispočetka. Bikovi imaju smisla za ljepotu, ali posebno za ovozemaljska uživanja.

Blizanac – Merkur

Planeta koji ima toplu i hladnu stranu i dvojnu prirodu, ponekad se kreće napred, a nerijetko i unazad, odnosno njegov retrogradni hod je češći nego kod drugih. Sve to odlično prikazuje sliku Blizanca, glavnog komunikatora Zodijaka. Kad Merkur krene retrogradno, eto nervoze u duši svakog Blizanca i njihovoj priči nema kraja, a ni smisla. Kad Merkur krene direktno, oni se “dovedu u red”.

Rak – Mjesec

Mjesec je dva do tri dana u jednom znaku i brzo mijenja položaj što odlično odražava nestalnost duše Raka i sklonost ka lutanju, ali i istraživanju prošlosti. Ovo su ljudi najboljeg pamćenja jer Mjesec označava i ono što je iza nas. Rakovi su i najpodložniji mjesečevim mjenama.

Kad su dani mladog Mjeseca preokreću stvari i donose odluke, premda i te odluke mogu biti od danas do sutra kao i Mjesečeva priroda. Kada su dani punog Mjeseca, tada su skloniji alkoholu.

Lav – Sunce

Znakom Lava vlada Sunce. Jasnoća, principi, muževnost, dostojanstvo, potreba za vladanjem i dominacijom, kraljevski pristup. Mnogi narodi su obožavali Sunce, pa se Lavovi nerjetko osećaju kao glavni. Najosetljiviji su na pomračenja Sunca jer je tad njihov vladar bez sjaja, a oni kao bez života.

Djevica – Merkur

Obrni, okreni, usadi, utemelji, razradi do detalja – to je priroda zemljanog Merkura koji vlada vrednom Djevicom. Mana mu je što se zagubi u sitnicama. Često gledaju na nevažne stvari. Ciklus mu je jednak kao i onaj opisan pod Blizancem, ali je ova priroda više prizemljena i konkretna.

Ostavite komentar: