Gugl ukida kanal Bake Praseta: Mitrović poslao provokativnu poruku

Danima se vodi medijski rat između vlasnika “Pinka”, Željka Mitrovića i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

U ovom sukobu Mitrović i Ilić iznijeli su brojne optužbe, te su objavljivali video sadržaje u kojima iznose niz kompromitujućih tvrdnji na račun druge strane, Mitrović na “Pinku”, Ilić na svom Jutjub kanalu.

Nakon dugog i turbulentnog sukoba, sada se ponovo oglasio vlasnik “Pinka”, koji je najavio da će Gugl uklinuti kanal Bake Praseta.

Željko Mitrović podijelio je na svom Instagram profilu saopštenje za javnost izvjesnog Jutjub agregatora svih kanala Bogdana Ilića, odnosno Bake Praseta, te je prikazao kako “prekidaju saradnju zbog diskutabilnog sadržaja” koji je mladi jutjuber navodno plasirao, prenosi “Nova.rs”.

“‘EMDC Network’, kao pružalac usluge distribucije digitalnog sadržaja i kao direktan ‘Gugl’ partner, ima obavezu da u skladu sa zakonom, dobrom poslovnom praksom i pravilima ‘Gugl’ kao vlasnika ‘YouTube’ servisa, vodi računa o prirodi sadržaja koji distribuira, ali i o uputstvima i preporukama ‘Gugl’ partner menadžmenta. ‘EMDC Network’ je dobio preporuku ‘Gugl’ partner menadžmenta da prekine partnerstvo koje uključuje distribuciju sadržaja sa g. Bogdanom Ilićem, čije je umjetničko ime ‘Baka Prase’, sa kojim je nedavno otpočeo saradnju, a usljed utiska ‘Gugl’ partner menadžmenta da je taj sadržaj diskutabilan.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

“Kako je rečeno, ‘EMDC Network’ pruža usluge digitalne distribucije, a ne usluge PR agencije, tako da ne usvaja, niti prisvaja, poruke i mišljenja svojih klijenata. Zbog toga ‘EMDC Network’ osuđuje svako dovođenje u vezu sebe i svojih zaposlenih, sa prepirkama i nesuglasicama koje se odvijaju između osoba čiji sadžaj distribuišu i trećih lica, posebno kada se takvim dovođenjem u vezu insinuira umešanost u protivzakonito djelovanje. ‘EMDC Network’, svjestan svoje društvene odgovornosti s obzirom na djelatnost koju obavlja, ali i svog ugleda, uvijek će hitro i neodložno preduzeti sve raspoložive pravne radnje u cilju zaštite tih vrlina, od svakog napada, poput onih koji su neosnovano vršeni u vidu neistinitih izjava u proteklih par dana od strane pojedinih medija.”

Željko je uz ovo saopštenje dodao svoj komentar:

“Počelo je odbrojavanje posljednjih dana Internet nasilju, pozdrav iz Londona, u Amsterdamu naredne nedjelje okončavamo stvari na globalnom nivou, a zatim idemo sa lokalnim sudskim i tužilačkim procesima! P. S. U prilogu mozete pročitati saopštenje za javnost Jutjub agregatora svih kanala Bake Praseta! Još malo i kraj.”

 

 

Ostavite komentar: