Evrovizija se vraća 2021. godine: Srbiju će predstavljati grupa “Hurricane”, BiH neće učestvovati

Nakon otkazivanja ovogodišnje Evrovizije, 65. takmičenje, koje organizuju Evropska radiodifuzna unija (EBU) i njeni holandski članovi NPO, NOS i AVROTROS, biće održano u roterdamskoj areni Ahoj od 18. do 22. maja. 2021. godine, saopšteno je iz EBU-a.

Iz 41 zemlje već su stigle prijave, a iste zemlje koje su se prijavile ove godine svoje učešće su potvrdile i za 2021. godinu.

Izvršni direktor ovog velikog takmičenja Martin Osterdal poručuje da su spremni za nepredvidive okolnosti koje može da uzrokuje korona virus, prenosi Blic.

“Zahvalni smo na posvećenosti 41 zemlje, koje su nam pomogle da vratimo Pjesmu Evrovizije 2021. godine. Imamo potpuno istu listu zemalja koje bi se takmičile 2020. godine i oduševljeni smo što će se svi vratiti sljedeće godine. Zajedno sa našim emiterima domaćinima nastavljamo da razvijamo četiri različita scenarija i održavamo dijalog sa svim učesnicima. Tim NPO-a, NOS-a i AVROTROS-a naporno radi na tome da obezbjedi da Pjesma Evrovizije pruži uzbuđenje i inovacije za više od 180 miliona gledalaca, uprkos izazovnim okolnostima”, izjavio je Martin.

Oglasio se i izvršni producent Sietse Baker.

“Fantastično je da ista 41 zemlja koja bi učestvovala ove godine i dalje želi da dođe u Holandiju u maju 2021. Godine”, istakao je on.

Delegacija Srbije potvrdila je svoje učešće na 65. izboru za najbolju pjesmu Evrope. Boje zastave Srbije braniće članice grupe “Hurricane” koje je trebalo ove godine da se pojave na takimčenju u Roterdamu, ali je ovogodišnja Evrovizija otkazana zbog pandemije korona virusa.

Podsjetimo, BiH zbog finansijskih razloga, neće imati svog predstavnika.

Ostavite komentar: