Emina Jahović: Bilo je dana kada nisam imala šta da jedem, lagala sam da mi je Brena rođaka!

Emina Jahović je otkrila da je veoma rano izgubila oca, kada je imala samo šest godina, a oda istakla da je lagala da joj je Brena rođaka.

“Djetinjstvo je bilo jako lijepo. Odrasla sam u lošem periodu, imala sam 17 godina kad sam doživjela bombardovanje. Mi smo baš imali dosa problema. To nas je naučilo da se više borimo”, započela je Emina, pa nastavila:

“Kao dijete sam bila tvrdoglava, imala sam puno energije. Pisala sam poeziju kad sam bila mala, moj otac je uvijek želio da pišem poeziju, a mama nije. Ja sam mom ocu, prije nego što je preminuo, pisala poeziju. Svi smo u porodici drugačiji.”

Emina je istakla da nije imala dovoljno vremena da upozna oca.

“Nisam imala mnogo vremena da provedem sa svojim ocem, sjećam ga se kao kroz maglu, sjećam se nekih stvari koje mi je pričao. On je znao da sam ja umjetnik. Mama je bila strožija. Lijepo su oni balansirali to sve. Moj brat je preuzeo ulogu oca i muža, on je sve to morao da pokrije. On je bio na početku karijere, morao je da sazri sve. Tek sada sam počela da se družim sa svojom sestrom, toga prije nije bilo.”

Pjevačica je istakla da je u školi lagala djevojčice da joj je Lijepa Brena rođaka.

“U djetinjstvu sam se družila sa dječacima. Igrala sam fudbal, pa sam prešla na košarku. Uvijek sam se više slagala sa muškarcima, djevojčice su bile nježne za mene. Ja sam djecu u školi lagala da mi je Brena rođaka. Bila sam opsjednuta njom i njenom karijerom, bila sam njen fan kao dijete. U to vrijeme biti Lijepa Brena je bilo veliko.

Emina se prisjetila perioda kada je izgubila oca.

“Sjećam se da sam se ja taj dan igrala, meni su dali da se igram, a mama je plakala. Moja majka je izuzetno jaka žena”, rekla je Emina u emisiji “Glamur”, a prenosi “Kurir”.

Ona ne krije da je njena porodica prolazila kroz vrlo težak period.

“Sjećam se da je bilo dana kada bukvalno nisam imala šta da jedem.”

 

 Ostavite komentar: