Drogirali je litijumom: Producent otkrio teror pod kojim je živjela Britni Spirs

U ljeto 2021. godine konačno su se potvrdile strepnje velikog broja obožavatelja pop ikone Britni Spirs: njeno “neobično” ponašanje zapravo je bilo posljedica višegodišnjeg zlostavljanja.

U jeku vijesti da je konačno dobila slobodu od kontrole svog oca, Britnin nekadašnji muzički producent Mark Delkor svjedočio je o različitim načinima na koje je američka zvijezda bila maltretirana.

Naime, Spirsova je ranije izjavila da su je tokom 2019. godine prisiljavali da koristi litijum – opijat koji se koristi za liječenje raznih bolesti i koji služi kao kontrolor raspoloženja. Zbog litijuma je često bila dezorijentisana.

„To je jaka droga. Možete dobiti mentalna oštećenja ako to konzumirate duže od pet mjeseci. Osjećala sam se kao da sam pijana. Nisam mogla da vodim normalne razgovore sa svojom porodicom“, rekla je Britni.

Delkor je sada potvrdio ove navode pjevačice i dodao da su je tjerali da litijum koristi rano ujutru, kada je bila “najproduktivnija”. On je otkrio i da je Britni bila primorana da pjeva čim ustane iz kreveta, praksa koja nije uobičajena kod pop zvijezda.

Ne samo to – njen nekadašnji muzički producent tvrdi da se nebrojeno puta desilo da mu se Spirsova požalila kako je “užasno umorna” i da samo želi da spava. Ovakvi momenti su se ponavljali u periodu kada ju je otac forsirao da nastavi sa nastupima i koncertima.

Otac pjevačice, Džejmi Spirs, ovih dana je ozloglašena ličnost među milionskom publikom ikone američke pop kulture. Gotovo svakog dana u javnost izlaze novi detalji njegove višegodišnje kontrole nad ćerkinim životom. Poznato je da je protiv njene volje zakazivao turneje, koncerte, kao i rezidenciju u Las Vegasu koja je trajala više godina. Pored toga, ona je snimala i albume, a prilikom medijskih nastupa često je djelovala “izgubljeno” i dezorijentisano.

Podsjetimo, Džejmi je dobio starateljstvo nad Britni nakon što je 2008. godine doživjela nervni slom. To je podrazumijevalo potpunu kontrolu nad njenim odlukama, kao i kontrolisanje njenih finansija. Gotovo 13 godina kasnije pjevačica je na sudu rekla da je staratljstvo nad njom “zlostavljanje” i da „želi svoj život nazad“.

 

 

Ostavite komentar: