„Dejli telegraf“ se izvinjava i plaća odštetu Melaniji Tramp

Britanski list „Dejli telegraf“ se „bezrezervno“ izvinio prvoj dami SAD Melaniji Tramp i pristao da joj isplati veliku odštetu zbog članka koji je objavio prošle nedelje.

List je saopštio da je tekst, pod imenom Misterija Melanije, objavljen u izdanju prošle subote sadržavao lažne tvrdnje, između ostalog i da je manekenska karijera Melanije Tramp bila pod znakom pitanja prije nego što je upoznala sadašnjeg muža, kao i da je plakala tokom izborne večeri prije dvije godine.

Dejli Telegraf je priznao da takve navode nije trebalo objaviti, ali i prihvatio da plati sve sudske troškove Melanije Tramp.

U današnjem izvinjenju, list je prihvatio da je prva dama SAD bila „uspešna profesionalna manekenka pre nego što je upoznala sadašnjeg supruga i da je sama pronalazila poslove bez njegove pomoći“.

Osim toga, u članku se pogrešno tvrdilo i da su se Melanijini roditelji i sestra preselili u Njujork 2005. godine i živeli u zgradama u posedu Donalda Trampa.

U tekstu se još navodilo i da je Melanija Tramp napustila studije za dizajn i arhitekturu zato što nije mogla da položi ispite, a ne zato što je želela da se posveti karijeri profesionalne manekenke, prenosi RTS.

 

Ostavite komentar: