“Da li me čuješ, halo policija”: Još jedna “luda noć” u muzičkom šouu “Zvezde Granda”

Iza nas je još jedna kvalifikaciona emisija petog kruga, nevjerovatna borba i sjajna zabava koju je čuvena ekipa “Zvezda Granda” priredila ove subote!

Već sa prvim duelom ljestvica za ocjenjivanje i prolazak u naredni krug je podignuta. To su učinili Strahinja Živanović i Željko Vučkević koji su zahvaljujući radu sa mentorima pokazali kako se bori i pjeva na sceni kao što je Grandova. Ali šou je ponovo ukrao otac jednog takmičara koji je posebno bio simaptičan Jeleni Karleuši, toliko da je čak ponudio da joj bude obezbjeđenje.

Estradni mag i član produkcijskog žirija, Saša Popović ponovo je objasnio zašto je broj jedan i mentorskim radom sa braćom Kazić jednom riječju – objasnio! Aleksandar i Dimitrije šarmirali su žiri repertoarom, ali i scenskim kostimima za koje je upravo Popović zadužen.

“Momci, toliko mi je bilo lijepo da su mi krenule suze. Ne znam koliko će Srbija imati sluha za dva lika koja pjevaju i snimaju zajedno, ali da je bilo prelijepo, zaista jeste”, rekla je Karleuša.

To, ipak, nije bio slučaj sa nekadašnjim miljenikom žirija Nanijem, koji je u ovonedeljnoj emisiji podbacio i razočarao. Pojedinim članovima žirija nije bilo jasno kako se to desilo, budući da je važio za jednog od favorita.

“Kako si uspio da budeš gori nego u prethodnom krugu?! Falševi kao kuća”, pitala je Marija, a Viki dodala da je pjevao kao za žurku, što je naljutilo Milija. Muzički direktor “Granda” poručio je svojim kolegama da su učinili nepravdu i iz takmičenja izbacili pjevača koji može mnogo da donese šou.

Nepravde je bilo i u glasanju, zapravo kalkulisanja, kako smatra Jelena. Ona je izrazila ljutnju što je za njenu takmičarku Nataliju Joksimović Mili rekao da je amaterka.

“On nije dao glas samo zato što je jedan zli Iznogud koji se isteruje sa mnom, ali polako, opušteno”, odbrusila je tokom emisije, dok je Viki u narednom duelu objasnila da članovi žirija ipak nisu babaroge. A i zašto bi bile kad je naredni takmičar Nemanja Đurđević oduševio sve?! Kako bi pecnuo Karleušu, Boske se u njenom stilu našalio sa kandidatom i poručio: – Nikad nećeš biti zvijezda, seljačke pjesme si pjevao.

Pojedini takmičari pokušali su da podmite žiri specijalitetima iz svog kraja. Tako ih je Rijad Rahmanović iz Donjeg Vakufa počastio baklavom kojoj se posebno obradovao Džordž, ali na kratko, budući da ga je Bosanac optužio da je sve pojeo sam.

“Ćuti, ti radiš na pršut i kolače”, uzvratio mu je roker, pa nakon duela pao na koljena. Nekima su očigledno presjeli slatkiši ili im samo nedostaju, pa su u nedostatku šećera bili prinuđeni na surove komentare i pokazivanje nervoze. Jelena nije bila zadovoljna ishodom duela Marijinog i njenog takmičara, pa nije štedjela riječi za protivnika.

“Taj način pjevanja i trilerisanja je fuj. Gadi mi se takav način pjevanja”, rekla je Karleuša, što je iziritiralo Mariju, pa je prozvala Popovića. Kako on nije reagovao, nastavila je da ga doziva.

“Zašto ona komentariše tuđe kanidate? Je l‘ me čuješ, halo policija?!”, ponovo je rekla. Popović je pokušao da odgovorili, ali su svi u studiju su počeli da viču u glas, dok je Mara nastavljala da doziva “policiju”. Sad da li pravu ili ovu muzičku, ostalo je otvoreno. Muzička policija mogla je da reaguje u duelu između Jasmina Arnauta i Sanele Marković. Više zbog druge takmičarke koja je razočarala izvođenjem našeg, ail ovogodišnjeg hita Sanrema, a riječ je o pjesmi Nade Topčagić.

“Dragi gledaoci, ja bih pozdravio moga Zlatana Ibrahimovića sa pesmom ”Jutro je”. Našeg švedskog Bosanca koji zna šta valja. Evo, pokloni od nas”, obratio se Bosanac svima, ali je radovanje kratko trajalo jer žiri nije imao lijepe riječi za ovaj duel. Iako oba takmičara odlično pjevaju, večerašnji nastup nije bio za pohvalu samo zbog energije koja se prelomila studijom.

“Je*o pjevače koji pokvare svima raspoloženje. Stvarno ljudi, to ste uradili. To je ona magija o kojoj pričamo. Ili je imaš ili ne”, rekla je JK. Čudna i magična u isto vrijeme bila je Nale Flejm. U petom krugu ponovo je imala nevjerovatnu tremu, a na sceni se rasplakala zbog pjesme “Kad ja pođoh na Bembašu” koju je sa samo 7 godina pjevala u staračkom domu.

“Neće proći mnogo vremena, pjevaćeš ti i meni u staračkom domu”, hrabrio je Popović, a iste riječi uputio joj je i Bosanac. Za kraj šou je ukrala Ana Vlajić. Mada nije prošla u dalje takmičenje, ova majka troje djece oduševila je sve izgledom.

“Ovdje ne treba da stoji tvoje ime i prezime i ovo 36 godina, već Ana Vlajić – dobra riba, rodila troje djece, ekstra riba. Ja volim dobre ribe i nekog ko ima dobar scenski nastup”, poručila je Jelena, ali osim izgleda i scenskog performansa, žiri nije imao druge hvale. Do samog kraja bilo je napeto jer je samo njih petoro uspjelo da obezbijedi direktan prolazak u šesti krug, dok su se u baražu borila čak trinaest takmičara. Međutim, odluka Saše Popovića pred baraž sve je iznenadila, piše grandonline.

Ostavite komentar: