Često “zaborave” novačanik: Najveće škrtice se nalaze među ova tri horoskopska znaka

Svi poznajemo barem jednu osobu koja uvijek vješto uspije da izbjegne plaćanje kafe ili večere jer je “zaboravila” da ponese novčanik ili joj je upravo bankomat progutao karticu.

Osim na drugima, škrtci štede i na sebi i često se grizu i zbog najmanjeg troška koji nije nužan. Najveće škrtice u horoskopu možete prepoznati u sljedećim znacima.

Bik

Bikovi su jako šarmantni i popularni u društvu, a to znaju i jako dobro da iskoriste. Uvijek izmanipulišu druge da ih časte pićem ili večerom, zbog čega nikad nemaju grižu savjesti. Ipak, oni na sebe vole da potroše koju marku više, a štede naprimjer, na poklonu za rođendan svog prijatelja.

Djevica

Djevice su nevjerovatno organizovane oko svakog pfeninga koji potroše i oštro osuđuju one koji ne vode računa o svojim finansijama. Nikada ne troše ako baš ne moraju i vole da ih smatraju pametnim štedišama iako su, zapravo, poprilično škrti.

Blizanci

Blizanci su opsjednuti trošenjem na vlastite užitke, zbog čega svi drugi u njihovom životu ispaštaju. Poput Bikova, zbog dobrog statusa u društvu uvijek uspiju da iskamče besplatno piće ili večeru, a često će i slagati da nemaju samo kako bi ostavili novac po strani za novi komad odjeće ili nakita.

Ostavite komentar: