Bora Đorđević otkrio: Tijelo me izdaje, teže hodam, pa sjedam dok pjevam

Poznati muzičar se osvrnuo na svoje početke, ali i gubitak koji je grupa “Riblja čorba” doživjela smrću kolege Miše Aleksića.

Frontmen grupe „Riblja čorba“, Bora Đorđević otkrio je da ga tijelo izdaje, ali da ne želi da prihvati da su ga godine sustigle.

„Srećan sam što sam živio u 80-im godinama gdje su bile prave vrijednosti. Poslije su počele da se gube i srećan sam što sam pri kraju puta i što neću doživjeti dekadenciju i propast koja vlada svijetom. Ja živim kao da neću da umrem, nikada ne pričam o prolaznosti vremena. Smrti se ne treba plašiti i to je jedna od pjesama na novom albumu. Nemam osjećaj da sam mator, tijelo me izdaje, teže hodam, pa sedam dok pjevam, ali pjevam. Ne pjevam nogama, ali sam sam duhovno i dalje u pubertetu“, kroz osmijeh ističe u emsiji „Dok anđeli spavaju“.

Pjesma “Pogledaj dom svoj anđele” mu je obilježila karijeru, a onda je otkrio i anegdotu koja mu se dogodila na jednom nastupu.

“Riječi su dolazile same. Nije to baš najpravilnija rima, ali tako je, kako je. Jako dugo je trajao proces, dugo sam je pisao da bih bio zadovoljan svakom riječi. Na svakom mjestu različito zvuči. Na jednom koncertu prišla mi je Francuskinja i rekla da nikada nije vidjela kako se ljudi isovremeno smiju i plaču. Rekao sam joj da to neće nigdje ni vidjeti niti razumjeti taj narod”, dodao je pjevač.

Bora je podijelio i situaciju u kojoj se i sam rasplakao zbog te pjesme.

“U Beču sam bio depresivan, a onda sam pratio prijatelje na voz za Beograd. U istom vozu bio je hor pravoslavne crkve koji je spontano, kada me je ugledao, počeo da pjeva: ‘Pogledaj dom svoj anđele’. Stojim, gledam i plačem. Tada je prvi put voz u Beču kasnio jer su čekali da pjesma stane”, rekao je Bora, prenosi “Nova.rs”.

Nedavno je preminuo basista grupe Miša Aleksić, sa kojim je Đorđević bio veliki prijatelj.

“Miša i ja smo se dogovorili da do kraja života budemo u rokenrolu, ali je on požurio. To je strašan gubitak. Često poželim da uzmem telefon da ga pozovem jer smo se uvijek konsultovali oko svega. Bez njega je teško, nema ga čak ni da ogovaramo nekog”, s tugom kaže pjevač.

 

 

Ostavite komentar: