VIDEO – Robotska saksija koja biljke nosi ka suncu

05.05.2019. | 21:23

Oni koji brinu o svojim kućnim biljkama muku muče sa nedostatkom sunčevih zraka, a posebno u zimskom periodu. Nova robotska saksija mogla bi da riješi taj problem, te da biljke ponese ka suncu, pravo u budućnost.

Saksija budućnosti pomalo podsjeća na pauka, budući da je obogaćena sa šest nožica uz pomoć kojih može da se pokreće. Radi se o modelu HEXA Planter, a funkcioniše tako što se uvijek pomjera ka najsunčanijem dijelu prostorije. Pored toga što vodi računa o svom zelenom domaćinu, saksija može da uđe u interakciju i sa vlasnikom biljke, te da se zavrti ili zaigra po komandi.

Eksperti tvrde da kućne biljke blagotvorno utiču na svoje vlasnike, te smanjuju stres i povećavaju produktivnost. HEXA Planter je tu da osigura da biljke dobro obavljaju svoju funkciju, a saksija koja se kreće prema suncu možda je jedna od najzanimljivijih inovacija u posljednje vrijeme. Kako prenosi PC Press, proizvod još uvijek nije stigao na tržište, a kada se to bude dogodilo moći će da se nabavi po cijeni od 949 dolara. Budućnost košta, a robotski suncokreti nisu jeftini.

https://www.youtube.com/watch?v=fjmJehXrRN4