Najprilagodljivija verzija do sada: Sony predstavio DualSense Edge kontroler za PlayStation 5

02.09.2022. | 20:57

Kompanija Sony je predstavila novi DualSense Edge kontroler za PlayStation 5. Sony navodi da je riječ o najprilagodljivijoj verziji PlayStation kontrolera do sada.

DualSense Edge ima dva nova tastera na poleđini i dva funkcijska tastera u dnu. Tasteri LB i RB pružaju dodatnu funkcionalnost. Kontroler ima zamjenjive kapice, a postoje tri vrste – standardne, visoke i niske. Kompletan modul džojstika je takođe zamjenjiv, tako da se, u slučaju oštećenja, jednostavno mogu ukloniti oštećeni dijelovi i zamijeniti za ispravne, bez potrebe za mijenjanjem čitavog kontrolera.

Korisnik sada ima mogućnost da postavi i profile sa unaprijed podešenim kontrolama i da ih mijenja, kao i da pristupi drugim funkcijama kao što je jačina zvuka igre itd. Sony je takođe nadogradio i USB-C priključak mehanizmom za zaključavanje.

Preostale razlike u odnosu na standardni DualSense kontroler su estetske prirode. Tako novi džojstik ima crni touchpad sa PlayStation ikonama i crnu završnu obradu oko lijeve i desne strane. Tasteri s prednje strane takođe imaju crnu pozadinu, kao i područje oko tastera pozadi.

Osim toga, DualSense Edge je u suštini DualSense i uključuje sve postojeće DualSense funkcije, kao što su taktilna povratna informacija, prilagodljivi okidači, ugrađeni mikrofon, kontrole pokreta i još mnogo toga.

Nadamo se da novi Sony kontroler neće imati početne probleme kakve je imao obični DualSense. Podsjećamo da se dosta korisnika PS5 DualSense kontrolera susrelo sa problemima prilikom korišćenja, a oni su uzrokovali nekontrolisane pokrete, odnosno pokrete koje sam korisnik nije htio, te pomjeranje uglova kamere bez ikakvog naloga korisnika.

Novi DualSense Edge biće isporučen u torbici, sa dodacima, dok se unutar torbice on čak može i puniti.