Na adresu stigla kopija! Naručio ajfon iz Epl prodavnice – dobio lažnjak s Androidom

16.11.2023. | 16:31

Proizvođači često upozoravaju korisnike da se klone kupovine u nezvaničnim prodavnicama. Međutim, ispostavilo se da čak i kada nešto naručite iz zvanične “Epl” (Apple) prodavnice, nije sigurno da ćete to i dobiti.

Tako je jedan Reddit korisnik, u objavi koja se graniči sa realnošću, napisao da je naručio ajfon (iPhone 15 Pro) direktno sa internet stranice Apple UK (Epl Velika Britanija). Sve je, činilo se, glatko prošlo: dobio je detalje o praćenju pošiljke i sve što ide s tim.

Međutim, kada je telefon stigao, i kada ga je kupac uključio, postalo je očigledno da nešto nije u redu – u pitanju je bila kopija koja je radila na Android operativnom sistemu, prenosi B92.

Ovaj kupac je kontaktirao kurirsku službu koja mu je isporučila lažni telefon, ali su oni tvrdili da kutija nije dirana, i da ništa nije otvoreno ili prepakivano.

U jednom od kasnijih komentara, nekoliko dana od objave, korisnik je rekao da je obavijestio kompaniju “Epl” sa svim dokumentima i fotografijama, i da su mu obećali da će mu poslati nov uređaj.

U komentarima se javilo još korisnika koji su pisali da su imali slična iskustva, ali su takođe naveli i da je vjerovatno u pitanju zamjena koja se desila na putu od “Epl” prodavnice do adrese samog kupca.