Jeste ili nije – nije ili jeste! Whatsapp tajno sluša korisnike – Gugl tvrdi da je to samo greška

13.09.2023. | 09:58

Da li Whatsapp sluša razgovore iz stvarnog svijeta?

Postoji šansa da “Privacy Dashboard” vašeg Android telefona tako misli, ali Gugl je sada otkrio da je ovo greška.

Korisnik Tvitera Foad Dabiri je prošlog mjeseca primijetio da je “Privacy Dashboard” njegovog telefona pokazala da Vocap često koristi njegov mikrofon. “Privacy Dashboard” za Android vam omogućava da dobijete evidenciju kada aplikacije koriste dozvole vašeg telefona, a Dabirijev dnevnik je pokazao da Vocap pristupa mikrofonu svakih nekoliko minuta.

Vocap je u to vrijeme odgovorio na problem, sugerišući da je ovo Android greška, a Gugl je potvrdio ovu tvrdnju:

– Nedavna Android greška koja utiče na ograničen broj korisnika Vocapa proizvela je pogrešne indikatore privatnosti i obavještenja na Android “Privacy Dashboard”. Korisnici sada mogu da ažuriraju svoju aplikaciju Vocap da bi riješili ovaj problem. Zahvaljujemo se Vocapu na njihovom partnerstvu i izvinjavamo se zbog bilo kakve zabune koju je ova greška izazvala kod korisnika – saopšteno je.

Dakle, trebalo bi da nastavite i da ažurirate Vocap ako je vaš telefon prikazivao ova upozorenja. Opet, da li će to nekoga od nas razuvjeriti da nas naši telefoni uopšte ne slušaju?

U svakom slučaju, najnovije stabilno ažuriranje Vocapa, takođe, donosi mogućnost utišavanja nepoznatih pozivalaca, kao i novu funkciju provjere privatnosti. Dakle, čak i ako ne patite od ovog problema, možda biste ipak željeli da ažurirate, piše B92.

Oznake: Greška, WhatsApp