Iz kompanije pojasnili: Evo zbog čega vam je Jutjub usporen

22.01.2024. | 08:42

Jutjub je prethodnih ned‌jelja mnogim korisnicima usporio i postao gotovo neupotrebljiv, a sumnjalo se da je u pitanju još jedan instrument u njihovoj borbi protiv blokatora oglasa.

U posljednje vrijeme sve je više prijava ovakvog ponašanja platforme, a u najnovijoj na društvenoj mreži Redit, korisnici su pisali da Jutjub namjerno usporava sajt ako neko ima instalirane ad blokere.

Iz kompanije su se, međutim, oglasili rekavši da ova posljednja usporavanja sajta nemaju veze sa njihovom detekcijom ad blokera.

– Nedavni izvještaji o tome kako se korisnicima sporo učitava sajt nemaju nikakve veze sa našim pokušajima da pronađemo ad blokere. Korisnici mogu da provjere u čemu je problem putem našeg centra za pomoć – saopštio je Jutjub za Android Central.

Takođe, ukazali su na to da ad blokeri, popularni program za blokiranje reklama, ima bag u posljednjem ažuriranju koji je izgleda kriv za ovo usporavanje.

I zaista, na sajtu GitLab su iz AdBlock tima rekli da rade na popravljanju problema, i da nije zahvaćen samo Jutjub, već da se nekima sporije otvaraju i “Google Translate”, “Microsoft Teams”, kao i još neki sajtovi, prenosi B92.