Huawei vraćen na SD Association sajt

30.05.2019. | 21:07

Prije nekoliko dana, u jeku američke zabrane domaćim firmama da sarađuju sa Huaweijem, kineska kompanija je uklonjena sa liste za podršku na SD Association sajtu. Međutim, Huawei se sada ponovo pojavio na sajtu i podrška za SD kartice na kompanijinim telefonima je “vraćena”.

Predstavnik kompanije Huawei je potvrdio da je Huawei vraćen na SD Association listu, odnosno prema njegovim riječima članstvo kineske kompanije nije nikada ni ukinuto. On kaže da je članstvo bilo samo privremeno modifikovano, kako bi se osiguralo da je u skladu sa naredbom Ministarstva trgovine SAD.

Huawei u svakom slučaju za ovaj problem ima sopstveno rješenje u vidu Nano Memory Cards, koje su manje nego microSD kartice i koje su na novijim uređajima već zamijenile univerzalni standard, prenosi “benchmark.rs“.

Ovo naravno ne znači da je kraj neprilikama koje su zadesile Huawei. Kompanija još uvijek mora da se dogovori sa vladom SAD, kako bi mogla da reši dva trenutno najveća problema – da povrati Android licencu i da nastavi partnerstvo sa ARM-om kako bi mogla da razvija svoje buduće čipsetove.Oznake: Huawei, MicroSD