Google+ nalozi će biti ugašeni 2. aprila

31.01.2019. | 15:19

Google je u decembru objavio da će ugasiti Google+ servis u nekom trenutku tokom aprila, zbog nepopularnosti i kompanijinog refokusiranja sredstava na druge projekte.

U blog objavi, Google je sada istakao faze koje će prethoditi gašenju servisa. Google+ će početi da gasi korisničke naloge od 2. aprila i korisnici će do tog datuma moći da preuzmu sve svoje podatke sa servisa. Fotografije na Google Photos neće biti obrisane.

Od 4. februara, neće biti moguće korišćenje Google+ profila, stranica, zajednica ili događaja. U dolazećim nedeljama, korisnici neće moći loguju na sajtove uz Google+, a ova opcija će biti zamijenjena Google tasterom za logovanje.

Kada su u pitanju G Suite korisnici, njihovi Google+ nalozi će ostati aktivni. Google gasi samo Google+ za potrošače, ili one koji nemaju pretplatu za G Suite nalog, prenosi benchmark.rs.

Google+ je stigao u trenutku kada je Facebook bio dominantna društvena mreža i verovalo se da bi Google-ov servis mogao značajno konkurisati Facebooku. Tokom prve godine, Google+ je imao veliku popularnost, ali na kraju platforma nije bila dovoljno privlačna korisnicima kako bi ih odvukla sa Facebooka.