Facebook gasi Moments foto aplikaciju

25.01.2019. | 10:29

Ukoliko spadate među one koji nisu koristili Facebookovu Moments aplikaciju za upravljanje i dijeljenje fotografija i videa na društenim mrežama – niste jedini. Facebook je objavio da će 25. februara ugasiti Moments aplikaciju, a ovo je dijelom i zbog toga što je nije koristio dovoljan broj ljudi.

Oni koji imaju kolekciju, koju žele da sačuvaju, mogu posetiti neki od specijalizovanih foto sajtova pre maja 2019. godine i eksportovati svoje fotografije i video fajlove bilo kao privatni Facebook album ili kao download.

Ovakav potez ne znači i kraj svega što Moments predstavlja. Zvaničnici Facebooka ističu da će kompanija nastaviti da nudi načine na koje korisnici mogu da sačuvaju sećanja i bitne događaje. Međutim, ovo ukazuje na prestanak postojanja Facebookovog najdirektnijeg pokušaja da se takmiči sa Google Photos servisom, prenosi “benchmark.rs”.

Gašenje aplikacije takođe ukazuje na sve češći problem sa kojim se Facebook suočava, a to je poteškoća da korisnike više investira u korišćenja aplikacija koje ne spadaju u kompanijunu osnovnu ponudu. U prethodnim godinama su ugašene aplikacije kao što su Paper, Lifestage i slične, a sve zbog slabog interesovanja korisnika.