“Znam ga kao slatkog čovjeka”: Pamela Anderson traži od Trampa da pomiluje Asanža

Pamela Anderson poziva predsjednika Trampa da pomiluje Džulijana Asanža, osnivača veb-stranice “Vikiliks” koji je optužen za zavjeru u pokušaju da pristupi povjerljivom računaru vlade SAD sa bivšom vojnom obavještajnom analitičarkom Čelsi Mening 2010. godine.

Andersonova, koja je ranije posjećivala Asanža u zatvoru u Velikoj Britaniji, rekla je da je gledanje njegovog sudskog postupka bilo teško.

“Teško mi je palo da gledam kako ga onako razapinju. Ja ga znam kao tako blagog, vaspitanog, slatkog čovjeka i čini najbolje što može”, rekla je Andersonova voditeljki.

Iako je Andersonova primijetila da ne zna kakav će biti ishod predstojećih predsjedničkih izbora, rekla je da bi voljela da Tramp pomiluje Asanža.

“Nadam se da će predsjednik Tramp pomilovati Džulijana Asanža. To je moja želja”, rekla je. Po završetku gotovo četiri nedjelje saslušanja dokaza za njegovo izručenje SAD na sudu u londonskom Ould Bejliju, okružni sudija Vanesa Baratser rekla je prošle nedelje da će odluku donijeti 4. januara.

“Ako se ne podnese dodatni zahtjev za kauciju između ovog trenutka i 4. januara, ostaćete u pritvoru iz istih razloga koji su vam dati ranije”, rekla je sudija Baratser Asanžu, koji je sjedio iza sigurnosnog paravana u zadnjem dijelu suda, piše B92.

Ostavite komentar: