Žena potražila pomoć stručnjaka: Rodila kćerku s ljubavnikom, muž misli da je on otac

26.01.2022. | 20:03

Razne neprijatne situacije se dešavaju u brakovima, a jedna žena podijelila je iskustvo sa prodičnim problemom koji ima, a koji bi mogao da uništi mnoge živote, ali i porodične odnose.

Ona je anonimno potražila pomoć stručnjaka kako da prevaziđe i riješi nastalu situaciju.

“Moj ljubavnik i ja imamo zajedničko dijete za koje moj muž misli da je njegovo”, napisala je žena za “The Sun“.

“Sve što moj ljubavnik želi jeste da može da upozna svoju kćerku i da ona zna da je on njen otac. Ipak, moramo da se pretvaramo da je ona dijete mog supruga, a to muči mog ljubavnika. Postaje depresivan i počeo je da pije”, dodala je.

Ona i njen ljubavnik se viđaju posljednjih pet godina i imaju kćerku od tri godine. Iako su oboje u nesrećnim brakovima, imaju porodice koje ne žele da napuste.

Njen suprug ima neurodegenerativnu bolest, pa ona smatra da bi bilo okrutno da ga ostavi samog i uzme djecu. S druge strane, supruga njenog ljubavnika jasno je stavila svom mužu do znanja da, ako je ikada ostavi, nikada više neće vidjeti svoju djecu.

“Zatrudnila sam s ljubavnikom slučajno i rodila sam našu kćerku. Razmišljala sam o pobačaju kada sam saznala da sam u drugom stanju, ali nisam imala snage da to učinim. Činilo se da je moj muž toliko uzbuđen zbog mogućnosti da imamo još jednu bebu da sam mislila da bih mogla da kažem da je njegova i da ćemo tako svi biti srećni. Nisam razmišljala koliko će mog ljubavnika to pogoditi”, nastavila je.

Ona je dodala da njen ljubavnik njihovoj zajedničkoj djevojčici stalno kupuje poklone i traži da vidi njene slike svaki put kad se nađu, a i ona želi da njeno dijete zna ko joj je pravi otac.

Ona smatra da bi njen suprug mogao da prihvati da ima aferu, jer on ne može zbog bolesti da ima intimne odnose, ali da ne bi se mogao da se nosi sa činjenicom da kćerka nije njegova.

Kako je navela, njen suprug obožava trogodišnju djevojčicu i istina da ona nije njegovo biološko dijete bi ga “uništila”.

“Ovo je užasna situacija i, nažalost, nema lakih odgovora”, započela je odgovor psihoterapeut Deidre.

“Iako bi istina mogla da vam olakša život i omogući vašem ljubavniku da uspostavi odnos sa svojom kćerkom, to bi takođe uništilo mnoge živote. Ali, vaša kćerka zaslužuje da zna ko je njen pravi tata”, dodala je.

Deidre je decidna da bi žena koja se našla u ovoj nezavidnoj situaciji nešto morala da promijeni.

“Vaš ljubavnik smatra da je čuvanje tajne da je dijete njegovo previše da bi to mogao lako da podnese. Potrebni su mu pomoć i podrška. Zamolite ga da s nekim razgovara u povjerenju”, posavjetovala je terapeut, prenosi “Telegraf.rs“.