Zelenski objavio snimak: Trenutak kada je raketa udarila u tržni centar u Kremenčugu VIDEO

Ukupan broj ruskih raketa koje su od ove večeri pogodile naše gradove je već 2.811, napisao je na svom Fejsbuk nalogu predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
“Imamo sve dokaze šta ruske trupe rade protiv našeg naroda. Jedan takav dokaz nalazi se na snimku. Tako da se niko ne usuđuje da prevari u vezi sa raketnim udarom na tržni centar u Kremenguku”, dodao je on.
Kako kaže, ruska raketa je ciljano pogodila upravo ovaj objekat.
“Htjeli su da ubiju što više ljudi u mirnom gradu, u običnom tržnom centru. Za ovaj akt državnog terorizma, kao i za sve druge, odgovornost će snositi Rusija. Na ratištu u Ukrajini, jačanjem sankcija i, naravno, u Tribunalu”, dodao je.
U napadu je poginulo 18 osoba.

Spasioci su juče završili potragu za preživelima, a u ukrajinski ministar unutarašnjih poslova Denis Monastirski objavio je da “više nema živih” pod ruševinama, prenosi Rojters.
Rusija tvrdi da je požar u tržnom centru priuzrokovan napadom na skladište oružja na tom području, a ne direktnim napadom na centar.
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je ispalilo projektile na skladište oružja u gradu i da je požar izazvala naknadna eksplozija municije.

Ostavite komentar: