Zbog prebijanja srpske manekenke: Turskom producentu godina zatvora

Turski producent Čagrij Tortopu (46) osuđen je na godinu dana zatvora zbog prebijanja srpske manekenke Tanje Ðukić (26) u junu 2019. godine u Istanbulu.

“Dobio je godinu dana zatvora, ali moji advokati i ja ćemo se boriti da dobije više. On sad želi da idemo na pomirenje, ali ja na to neću pristati” izjavila je manekenka za srpske medije.

Prema riječima Ðukićeve, producent sada na sve načine pokušava da izbjegne zatvorsku kaznu, ali ona ne želi porimenje već zatvorsku kaznu od najmanje tri godine.

Optuženom producentu Tortopu je bila zaprečena kazna od dvije do sedam godina zatvora, ali je sud odlučio da ga osudi na kaznu manju i od minimuma.

On se tereti da je upotrebom sile, prijetnje ili obmane lišio slobode djevojku, dok je na ročištu tužilac tražio da okrivljeni bude osuđen na kaznu zatvora od četri mjeseca do godinu dana zbog optužbe za krivično djelo nanošenje povreda s umišljajem.

Takođe, turski mediji prenose da je vještačenjem telefona producenta ustanovljeno da kobnog dana nije pozvao Hitnu pomoć, iako je tvrdio suprotno, kao i da manekenka ima poremećaj ličnosti.

Kako je manekenka ranije ispričala, tadašnji dečko ju je toliko tukao da joj je krv šikljala iz nosa, usta i uva.

Ðukićeva je sa producentom iz Turske bila u vezi dvije godine, a upoznali su se nakon njenog preseljenja u Istanbul, gdje je došla preko modne agencije za koju je radila.

Ostavite komentar: