“Zakerberg me stalno zvao”: Tramp žali što nije ukinuo Fejsbuk

Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da zabrani Fejsbuk dok je bio predsjednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Bijelu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk su zabranjeni – na Tviteru zauvijek, na Fejsbuku najmanje dvije godine.

Tramp je u saopštenju pohvalio je nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Tviter u Nigeriji nakon što je nalog predsjednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog “kršenja pravila”, prenosi BBC.

“Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli?”, izjavio je bivši predsjednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slijede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Fejsbuk i Tviter jer ne dozvoljavaju “slobodan i otvoren govor”, i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

“Čestitam Nigeriji koja je zabranila Tviter jer je zabranio njihovog predsjednika”, rekao je Tramp.

Zabrana Tvitera u Nigeriji uslijedila je nakon što je Tviter predsjednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat prije četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.

Ostavite komentar: