Volodin: Isporuke ofanzivnog naoružanja Kijevu dovešće do globalne katastrofe

Predsjednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je danas da će isporuka ofanzivnog naoružanja sa Zapada u Kijev dovesti do globalne katastrofe i uzvratnih mjera Moskve uz upotrebu snažnijeg naoružanja.

“Isporuke ofanzivnog oružja kijevskom režimu dovešće do globalne katastrofe. U slučaju da Vašington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će biti korišćeno za napade na civilne gradove i pokušaju da zauzmu naše teritorije, kako prijete, uslijediće odgovor još snažnijim oružjem”, napisao je Volodin na svom “Telegramu” kanalu.

On je istakao da članovi američkog Kongresa, poslanici njemačkog parlamenta, francuske Narodne skupštine i drugih evropskih parlamenata “treba da budu svjesni svoje odgovornosti prema čovječanstvu”.

“Svojim odlukama Vašington i Brisel vode svijet u strašni rat, u potpuno drugačija neprijateljstva nego danas, kada se udari izvode isključivo na vojnu i ključnu infrastrukturu kijevskog režima. S obzirom na tehnološku superiornost ruskog naoružanja, strani političari koji donose takve odluke o snabdijevanju Kijeva oružjem, treba da shvate da bi se to moglo završiti globalnom tragedijom koja će uništiti njihove zemlje”, rekao je Volodin.

Ostavite komentar: