“Volim svoj posao”: Nikol Dži jedna od poginulih marinaca u napadima u Kabulu

Jedna od posljednjih objava na društvenim mrežama koju je Nikol zakačila bila je fotografija na kojoj drži bebu usred haosa ispred aerodroma u Kabulu uz poruku “Volim svoj posao”.

Nažalost, Nikol Dži (23) je tu i stradala. Ona je bila narednik američkih marinaca i zajedno sa svojim kolegama je pomagala strancima i Avganistancima koji su u gomilama pokušavali da uđu na aerodrom u kabulu i domognu se nekih od letova kako bi napustili Avganistan.

U četvrtak, bila je među 13 američkih vojnika koji su stradali u napadu bombaša samoubica, prenosi Sky News.

Nikol je bila bila tehničar održavanja iz Sakramenta u Kaliforniji koja se marincima pridružila 2017. godine.

Kako je otkrio njen otac Ričard Herera, u početku je željela da bude kontrolor leta, ali je u tome spriječila nepravilnost u radu srca.

“Ona je bila savršeno dijete. Nikada nije upadala u probleme. Uvijek je birala pravi put”,  rekao je njen otac za Vašington Post.

Narednica Malori Harison, koja je sa njom živjela tri godine napisala je na društvenim mrežama da ne može da se pomiri sa činjenicom da je nikad više neće vidjeti.

“Njen posljednji dah potrošila je radeći ono što voli – da pomaže drugima”, napisala je.

Takođe, među više od 160 žrtava su i dva Britanca – taksista i otac četvoro djece Mohamad Niazi i vlasnik preduzeća Musa Popal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Gee (@nicole_gee__)

Ostavite komentar: