Vlast mora razmontirati most kako bi jahta stigla do mora: Holanđani spremaju pakleni doček za Bezosa

Vlasti u Roterdamu su potvrdile da će razmontirati stari most, koji je simbol grada, kako bi superjahta, koja se pravi za osnivača Amazona Džefa Bezosa, mogla da stigne do mora.

Ova vijest nije naišla na odobrenje građana, pa su neki od njih najavili da nisu uzbuđeni zbog njegovog dolaska i da će umjesto veleleponog dočeka, Bezosa gađati jajima.

Građani Roterdama napravili su Fejsbuk grupu u kojoj planiraju događaj pod nazivom ” Bacanje jaja na Bezosovu superjahtu” u znak protesta.

– Pozivam sve građane da sa sobom ponesu kutiju pokvarenih jaja kako bismo ih svi masovno bacili na Bezosovu jahtu kada ulovi kroz Hef u Roterdamu – navodi se u opisu događaja.

Oni su dodali da su Roterdam od ruševina izgradili Roterdamci i da oni ne žele da to rastave samo zbog želje jednog milijardera – rekli su oni.

– Nećemo to dozvoliti bez borbe – rekli su oni, prenosi Yahoo news.

Više od 1.200 ljudi već je na Fejsbuku označilo da će prisustvovati ovom događaju, koji je zakazan za 1. jun ove godine.

Luksuznu jahtu, koja će oboriti rekorde, gradi holandska firma Oceanco, a jahta će biti duga 127 metara i očigledno previsoka da prođe ispod mosta Koningshaven, piše Telegraf.

Ostavite komentar: