Vlada Bavarske zasjedala u parku

Kako su mjere socijalne distance zbog velikog broja zaraženih korona virusom u Bavarskoj, produžene do sredine avgusta, sjednica Vlade u ovoj njemačkoj pokrajini juče je održana, vjerovali ili ne – u parku.

Iako je situacija ozbiljna, jer pandemija ne jenjava, prizor političara koji zasedaju u prirodi, na otvorenom prostoru, po lijepom i sunčanom danu, otkriva i neke pozitivne strane strogih mjera zaštite od zaraze – izašli su napolje, na vazduh.

Da je situacija normalna, tačnije uobičajena, sjednica bi se naravno održavala u zatvorenom prostoru, ali ovako su svi članovi bavarske Vlade dobili priliku da rade napolju u prijatnoj hladovini parka, pod krošnjama drveća, gdje su bez problema održali sjednicu, a da pritom nisu prekršili nijednu mjeru zaštite od virusa.

Svaki član Vlade imao je svoj sto, a na stolu je, osim neophodnih papira, dokumentacije za rad, bilo i osvježenje, voda, sok… kako bi sjednica bila što prijatnija.

Inače, ograničenja kontakata i ostale mjere koje su trenutno na snazi u Bavarskoj, biće produžene za još dvije nedjelje i primenjivaće se do 16. avgusta. Tako će dalje na javnom prostoru biti dozvoljen susret najviše deset ljudi iz više domaćinstava, prenijela je Nova.

Osim toga i dalje je na snazi pravilo da je na kulturnim događajima u zatvorenom prostoru, dozvoljeno najviše 200 ljudi, dok je na otvorenom dozvoljeno učešće 400 ljudi, uz pridržavanje distance od najmanje metar i po. Obavezne su maske u prodavnicama, restoranima (kada niste za stolom), kao i u javnom prevozu.

 

Izvor:(Sputnik)

 

 

Ostavite komentar: