“Vjerovao da truje ljude”: Muškarac zbog vakcine protiv korone ubio brata

Muškarac iz SAD, optužen za ubistvo brata, koji je bio ljekar, i još dvije osobe, rekao je da vjeruje da njegov brat nanosi štetu drugim ljudima vakcinom protiv virusa korona, stoji u sudskim dokumentima.

Džefri Burnam (46) uhapšen je u petak zbog ubistva svog brata, njegove žene i još jedne ženske osobe.

Tijela Brajana Robineta (58) i Kei Su Robinet (57) pronađena su u četvrtak u njihovom domu blizu Baltimora.

Rebeka Rejnolds (83) pronađena je mrtva prethodne noći u Kamberlendu, a automobil joj je ukraden, saopštila je policija. Rejnolds je išla u školu s Burnamovom majkom.

“Brajan nešto zna”

Burnam, koji živi u Kamberlendu, uhapšen je u petak u Zapadnoj Virdžiniji. Optužen je za više tačaka ubistava te se sada nalazi u pritvoru.

U sudskim dokumentima ne piše motiv za ta ubistva, ali se navodi da je Burnamova majka rekla policiji da se on namjeravao sukobiti s bratom jer je vjerovao da on truje ljude vakcinom protiv korona virusa te da je nedavno rekao da “Brajan nešto zna”.

Njegova majka je kontaktirala policiju jer je Burnam takođe smatrao da ga progoni FBI.

Nakon ubistava Burnam je navodno uzeo bratov automobil i svratio u nečiju kuću tražeći benzin. Dok je bio tamo, rekao je osobi koja mu je otvorila vrata da će ga vidjeti na televiziji i da njegov brat “ubija ljude vakcinom protiv Kovida”. Nakon toga je stanar nazvao policiju.

Tokom hapšenja Burnam je navodno izjavio da je ubio tri osobe, prenosi “Index.hr“.

Ostavite komentar: