Većina u Predstavničkom domu: Bajden čestitao republikancima na pobjedi

Američki predsjednik Džozef Bajden čestitao je republikancima na obezbjeđivanju većine u Predstavničkom domu američkog Kongresa i istakao da će sarađivati sa svima za dobrobit Amerikanaca.

“Američki narod želi da radimo za njih. Radiću sa svakim – republikancem ili demokratom – ko je spreman da radi sa mnom kako bi građanima pružio rezultate”, naveo je Bajden u saopštenju koje je objavila Bela kuća, prenosi Rojters.

Predstavnik republikanaca, kongresmen Majkl Mekaul, izjavio je juče za Rojters da će njegova partija iskoristiti većinu u Predstavničkom domu Kongresa kako bi intenzivirali fokus Vašingtona na Kinu, ali da će nastaviti da šalju pomoć Ukrajini u njegovoj borbi sa Rusijom.

Predviđa se da će republikanci osvojiti između 218 i 223 mjesta u Predstavničkom domu od 435 mjesta.

Oni će u naredne dvije godine imati priliku da upravljaju donjim domom kongresa, dok je većinu u Senatu ili gornjem domu obezbijedila Demokratska partija predvođena Bajdenom, prenose agencije.

S obzirom da se glasovi nekih izbornih jedinica još uvek broje konačni rezultati možda nece biti proglašeni još par nedjelja.

Ostavite komentar: