Već 14 godina nesrećna žena se oporavlja: Izgubila čelo u saobraćajki, a danas upozorava ljude

Grainne Kealy (36) i njen dečko vozili su se brzinom od 190 kilometara na sat kada su se automobilom zabili u zid.

Tada 22-godišnja Grainne u tom je trenutku držala noge na kontrolnoj ploči. Prilikom sudara naduvao se vazdušni jastuk pod njenim nogama i pritisnuo joj koljena u lice.

Kealy je bila hitno prebačena u bolnicu s višestrukim prelomima lica, a iz mozga joj je iscurila cerebrospinalna tekućina, zbog čega se dugo liječila kod neurohirurga. Ljekari su joj morali ukloniti čelo, bez kojega je živjela pune dvije godine – sve dok joj nije ugrađeno keramičko.

Iako je operacija bila uspješna, Grainne i dalje osjeća posljedice toga kobnog dana.

Već 14 godina oporavlja se od stravične saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila čelo, a do te užasne posljedice došlo je isključivo zbog nepromišljene odluke, koju praktikuju mnogi suvozači u automobilima. Kealy sada želi proširiti svijest o ovoj temi kako više nikad nikome ne bi palo na pamet voziti se u automobilu s nogama podignutima na kontrolnu ploču.

Ovu naviku mnogi imaju u automobilu, a strašna nesreća koju je mlada žena doživjela trebala bi biti opomena, jer njoj su bukvalno podignute noge smrskale čelo.

“Stalno gubim riječi usred razgovora, a to mi se zna dogoditi i do 20 puta dnevno. Kada sam u većem društvu, od buke koju stvori razgovor dobijem glavobolju. Teško mi je ostati dugo fokusirana na nešto”, ispričala je nesrećna žena za Mirror.

Na svom Fejsbuk profilu Grainne Kealy često objavljuje upozorenja i fotografije posljedica nesreće. Jednom prilikom odreagovala je i na fotografiju s nogama na kontrolnoj ploči automobila koju je na društvenim mrežama objavila Kim Kardašian, američka rialiti zvijezda.

Ostavite komentar: