Užas u Maleziji: Krokodil pojeo jednogodišnjeg dječaka VIDEO

Krokodil je ščepao i pojeo jednogodišnjeg dječaka, a njegovog oca teško povrijedio dok su veslali na rijeci u Maleziji.

Mališana je juče ujutru zvijer otela iz kanua dok je pecao sa ocem u Sabahu u četvrtak ujutro. Njegov izbezumljeni otac (40) pokušao je da ga odbrani, ali ga je krokodil lako savladao. Pobjegao je na obalu sa višestrukim ranama od ugriza uključujući i jezivu posekotinu na glavi.

Seljani su pripadnika plemena Palauh izvukli iz reke, međutim, krokodil je već odvukao njegovog sina u dubinu. Kasnije je izronio na površinu sa unakaženim tijelom mališana u čeljustima prije nego što je ponovo potonuo u vodu.

Vođa spasilačkog tima Sumsoa Rašid navodi da je potraga za tijelom još u toku.
– Otac je zadobio ozbiljne povrede glave i tijela. Njegov sin se i dalje vodi kako nestao, a potraga je u toku. Čovek je prebačen u bolnicu Lahad Datu na liječenje – rekao je Rašid.

Kraljevska malezijska policija i pomorska policija pridružile su se lokalnoj vatrogasnoj službi u potrazi za tijelom dječaka. Zvaničnici su takođe upozorili seljane koji žive duž rijeke da se drže podalje od vode zbog opasnosti od ponovnog napada krokodila.

– Mnogi stanovnici se oslanjaju na rijeku za hranu i egzistenciju tako da moraju da ulaze u vodu. Upozorili smo ih na dodatne opasnosti u ovom trenutku i da budu posebno oprezni jer će krokodil vjerovatno još biti u tom području – dodao je Rašid, prenosi Kurir.

Ostavite komentar: