“Užas i zaprepašćenje”: Kraljica i prinčevi u palati spremaju odgovor na intervju

Britanski Dejli mejl je reakciju Bakingemske palate na intervju Megan i Harija opisao kao “užas i zaprepašćenje”.

Kako se navodi, kraljica Elizabeta još razmatra odgovor na optužbe koje su u intervjuu iznijeli njen unuk i njegova supruga.

Kraljica, princ Čarls i princ Vilijam zatvorili su se u palatu i dugo razgovarali o tome kako da reaguju na niz optužbi koje su Hari i supruga Megan izgovorili tokom dvosatnog specijala s Oprom Vinfri na američkom CBS. Izvori iz palate tvrde da među članovima kraljevske porodice vladaju “lični šok i tuga”, ali da kraljica još odbija da potpiše službenu izjavu palate te da traži više vremena za odgovor na intervju, prenosi Blic.

Mejlu je rečeno da je kraljevsko osoblje ostalo budno do 3 sata ujutro i gledalo intervju putem videolinka uživo iz SAD sa “povećavajućim osjećajem užasa i tuge”. Kraljičin privatni sekretar ser Edvard Jang i Čarlsov privatni sekretar Klajv Alderton navodno su intervju gledali u Bakingemskoj palati.

Nakon intervjua navodno su pripremljeni brifinzi članova kraljevske porodice te se usuglasilo da bi svaki odgovor trebalo da bude koordinisan između kraljice, Čarlsa i Vilijama. Navodno su sazvani krizni sastanci na kojima su učestvovali visoki zvaničnici iz palate, kao i visoko rangirani članovi kraljevske porodice, lično i telefonom, kao i putem videopoziva.

Mediji pišu i da je osoblje palate duboko razočarano i iznevjereno stvarima iznesenima u intervjuu. Kraljica je u Vindzoru razgovarala sa sinom Čarlsom koji je bio u Klarens Hausu, njegovom londonskom domu, i unukom Vilijamom, koji se vratio u London iz Norfolka pripremajući se za povratak djece u školu.

Podsjećanja radi, Megan i Hari optužili su neimenovanog člana kraljevske porodice za rasizam, sugerišući da se palata brinula “koliko će naša beba biti tamna”. Rekli su i da ih je iz Britanije dijelom otjerao rasizam te su optužili palatu da nisu pomogli Megan koja se borila sa suicidalnim mislima.

Megan je izjavila i da ju je Kejt Midlton rasplakala na dan kraljevskog vjenčanja, a Hari je rekao da ga je razočarao njegov otac princ Čarls te da su se on i Vilijam udaljili jedan od drugog.

Ostavite komentar: